in ,

Er komen weer verkiezingen: Pechtold eist lagere belastingdruk

De belastingdruk in is op het hoogste niveau sinds 1995. Dat is zorgelijk voor de werkgelegenheid. Het belangrijkste doel voor de komende tijd is lastenverlichting. D66-leider Alexander zegt dat zaterdag in een interview met De Telegraaf. Maar bij en coalitie ziet Pechtold verdeeldheid en gebrek aan ambitie.

Volgens de D66-leider is de ambitie van het kabinet om het belastingstelsel te hervormen „tot het nulpunt gedaald. In de coalitie valt te horen dat er onvoldoende is, dat nodig wordt geacht als smeermiddel bij een belastingherziening. Tegelijkertijd geeft de rijksoverheid de komende twee jaar 13 miljard meer uit. Nou, daar mag best op bezuinigd worden. Wij eisen een belastingstelsel waarin de belangrijkste aanjager zit voor werkgelegenheid: het verlagen van loonbelasting.”

Het kabinet wil volgens Pechtold de uitgaven laten stijgen van 250 miljard in 2015 naar 263 miljard euro in 2017 en het weigert deze stijging te beperken.

Lees verder via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ivo Opstelten betaalde ICT-consultant en partijgenoot salaris van 1,3 miljoen plus auto met chauffeur

Fransen hebben gelijk: het grootste deel van de staatsschuld is onwettig