in ,

‘Er wordt veel meer coke gesmokkeld in haven Rotterdam dan politiek beseft’, in drie jaar in beslagname vertienvoudigd

group of people standing

De hoeveelheid cocaïne die elk jaar in de Rotterdamse haven in beslag wordt genomen is in drie jaar vertienvoudigd: van ongeveer 4000 naar dit jaar al bijna 40.000 kilogram.

Toch wordt nog veel meer coke niet gepakt. Zoveel zelfs dat de in beslag genomen partijen geen enkele invloed op de straatprijs hebben.

Ondanks alle nieuwsberichten over coke-vangsten, is de werkelijke omvang en ernst van de drugssmokkel en de die daarbij komt kijken volgens opsporingsambtenaren veel groter dan de beseft.

“Ik dat onvoldoende weet wat er precies in de haven gebeurt en wat een belangrijke rol die haven speelt in het criminele plaatje in Nederland”, zegt districtchef Jan Janse van de zeehavenpolitie tegen Nieuwsuur.

“Alle cocaïne waar ruzie over is en waar ze mekaar voor liquideren – al die cocaïne komt via deze haven.”

“Het is eigenlijk een huis waarvan de voordeur én de achterdeur openstaat. En bij de voordeur vind je ook nog een bordje waarop staat dat de kluis zich op de derde etage bevindt. Met de pincode erbij.” …..

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Afbeelding scaled e1604775997373

Minister van Ark: “Mondkapjes dienen geen medische reden” enkel voor gedragsbeinvloeding …..

snow covered plant and road in front of cafe

De echte reden van de lockdowns en spoedwet? Secretaris-generaal VN wil permanente klimaat noodtoestand tot 2050