in , ,

EU-Expertgroep: Snel maatregelen nodig tegen nepnieuws

Nepnieuws kan een heel ontwrichtend effect hebben in Europese landen. De 39 leden van de -expertgroep tegen desinformatie gaan daarom als ,,gekken werken'' om oplossingen te vinden om dit ,,gemene probleem'' te bestrijden.

De voorzitter van de expertgroep, Madeleine de Cock Buning van het Nederlandse Commissariaat voor de Media, zei dat maandag na de eerste bijeenkomst in Brussel. ,,We moeten proactief zijn en niet wachten tot het echt verkeerd gaat”, aldus de hoogleraar auteurs-, communicatie- en mediarecht aan de Universiteit Utrecht.

Volgens EU-commissaris Mariya Gabriel (Digitale Economie en Samenleving) verspreidt nepnieuws zich in een zorgwekkend tempo en ondermijnt het democratische waarden. ,,We moeten de circulatie ervan tegengaan en burgers beschermen, zonder de en het recht op informatie te schaden.

''In de expertgroep zitten onder meer academici, journalisten en vertegenwoordigers van , Twitter en .

Zij gaan de komende tijd op zoek naar de beste manieren om fake news te bestrijden en brengen vervolgens advies uit aan de . Die komt komend voorjaar met een plan om nepnieuws tegen te gaan.

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu

Nog even en er wordt bepaald wat u denkt….


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moslims in Europa willen geen kerkklokken horen

Veilig surfen anno 2018, hoe doe je dat?