in , , , ,

EU gaat voor een Orwelliaanse aanpak, zodat ‘moslim’ of ‘islam’ niet verder gestigmatiseerd worden

3745
  • Het probleem is dat dit profetisch nobele initiatief afkomstig is van een organisatie die al jarenlang de vrijheid van meningsuiting in censureert.
  • In de handboekrichtlijnen staat dat journalisten moeten “Zorg ervoor dat termen zoals ‘moslim' of ‘islam' niet verder gestigmatiseerd worden door hen te associëren met bepaalde handelingen … sta niet toe dat extremisten ‘beweringen over handelen ‘in naam van de islam' onaangekondigd zijn … Markeer … de diversiteit van moslimgemeenschappen … waar het nodig en nieuwswaardig is om haatdragende opmerkingen tegen moslims te melden, de informatie te bemiddelen. ” Met andere woorden, de richtlijnen vragen journalisten om het publiek niet te informeren.
  • Dit is dezelfde Europese Commissie die het meest recent haar afkeuring heeft uitgesproken over de terugtrekking van Oostenrijk uit de “Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration” van de VN. Het Compact bepaalt dat media die de VN-migratieagenda niet ondersteunen, niet in aanmerking komen voor overheidsfinanciering. Hoe komt dat dat “de fundamentele beginselen van Europa van vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en pluralisme volledig worden gerespecteerd “?

De heeft een uitgebreid  actieplan tegen desinformatie opgezet . Het doel ervan is  volgens een recent perscommuniqué  van de Europese Commissie om “haar democratische systemen en publieke debatten te beschermen en met het oog op de Europese verkiezingen van 2019, evenals een aantal nationale en lokale verkiezingen die in de lidstaten worden gehouden. tegen 2020″.

In juni 2018 had de leiders van de EU-lidstaten in de ontmoet en  verzocht  de Europese Commissie “te presenteren … een actieplan van december 2018 met concrete voorstellen voor een gecoördineerde EU-antwoord op de uitdaging van …” Het is dit actieplan dat de Commissie   op 5 december aan het publiek heeft gepresenteerd .

Het actieplan  richt zich op vier gebieden :

  1. Verbeterde detectie van desinformatie (de Europese Commissie heeft 5 miljoen euro besteed aan dit project en verwacht dat de lidstaten ook op nationaal niveau een bijdrage zullen leveren).
  2. Gecoördineerde reactie – de EU-instellingen en de lidstaten zullen een sneller waarschuwingssysteem opzetten “om het delen van gegevens en beoordelingen van desinformatiecampagnes te vergemakkelijken”. Het Rapid Alert-systeem zal worden opgericht in maart 2019 en “zal worden aangevuld met verdere versterking van relevante bronnen”.
  3. Online platforms en de industrie worden opgeroepen om te zorgen voor “transparantie van politieke reclame, intensivering van de inspanningen om actieve nepaccounts te sluiten, niet-menselijke interacties te labelen (berichten automatisch verspreid door” bots “) en samen te werken met feitencontroleurs en academische onderzoekers om desinformatie te detecteren campagnes en inhoud met feitelijke controle zichtbaarder en wijdverspreider maken “in overeenstemming met een eerder ondertekende  Gedragscode tegen desinformatie .
  4. Bewustmaking en empowerment van de burgers: naast “gerichte bewustmakingscampagnes” zullen de “EU-instellingen en de lidstaten mediageletterdheid bevorderen door middel van specifieke programma's.” Er zal steun worden verleend aan nationale multidisciplinaire teams van onafhankelijke fact-checkers en onderzoekers om desinformatie op te sporen en bloot te leggen campagnes op sociale netwerken “. In 2018 zijn burgers ineens niet langer ‘media-geletterd' en moeten ze 'empowered' worden om te horen hoe en wat ze moeten denken.

Cruciaal, en zoals hierboven vermeld, is het actieplan gebaseerd op de eerder geïntroduceerde,  praktijkcode over desinformatie , die de online techgiganten – Facebook, Google, Twitter en Mozilla –  ondertekenden  in oktober 2018. De praktijkcode is noodzakelijk, want  volgens  EU-commissaris voor de veiligheidsunie Sir Julian King:

“De bewapening van online nepnieuws en desinformatie vormt een ernstige bedreiging voor de veiligheid van onze samenlevingen.De subversie van vertrouwde kanalen om pernicieuze en verdeeldheidwekkende inhoud te verjagen, vereist een heldere reactie op basis van meer transparantie, traceerbaarheid en verantwoording. een cruciale rol te spelen in het tegengaan van misbruik van hun infrastructuur door vijandige actoren en om hun gebruikers en de maatschappij veilig te houden. “

In september zei commissaris voor digitale en Mariya Gabriel  over de praktijkcode:

“Dit is de eerste keer dat de industrie overeenstemming heeft bereikt over een reeks zelfregulerende normen om desinformatie wereldwijd te bestrijden, op vrijwillige basis.” De industrie engageert zich voor een breed scala aan acties, van transparantie in politieke reclame tot het sluiten van nepproducten accounts en demonetisering van desinformatie-informanten, en we verwelkomen dit. Deze acties moeten bijdragen aan een snelle en meetbare vermindering van online desinformatie, met het oog hierop zal de Commissie bijzondere aandacht besteden aan de effectieve uitvoering ervan.

“De praktijkcode moet bijdragen aan een transparante, eerlijke en betrouwbare online campagne voorafgaand aan de Europese verkiezingen in het voorjaar van 2019, met volledige eerbiediging van de fundamentele beginselen van Europa van vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en pluralisme.”

Volgens  Andrus Ansip, vice-voorzitter verantwoordelijk voor de digitale interne markt, zijn de praktijkcode en het actieplan tegen desinformatie bedoeld “om onze ën te beschermen tegen desinformatie.” We hebben pogingen gezien om ons te mengen in verkiezingen en referenda, met bewijsmateriaal dat wijst op Rusland als primaire bron van deze campagnes. “

EU-hoofdredacteur Federica Mogherini  verklaarde :

“Het is onze plicht om deze ruimte te beschermen en niet toe te staan ​​dat mensen desinformatie verspreiden die haat, verdeeldheid en wantrouwen in de democratie aanwakkert.”

Het klinkt nobel : de EU wil burgers beschermen tegen “nepnieuws” en tegen de inmenging in nationale en Europese democratische processen door buitenlandse mogendheden zoals Rusland.

Het probleem is dat dit profetisch nobele initiatief afkomstig is van een organisatie die al een aantal jaren censureert in Europa, waardoor het moeilijk is om deze vooropgestelde intenties zonder meer in aanmerking te nemen. Dit is tenslotte de Europese Commissie die in mei 2016 met Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft een ” Gedragscode voor het tegengaan van illegale online haatuitingen online ” heeft overeengekomen (Google+ en Instagram hebben  zich  in januari aangesloten bij de gedragscode) 2018).

De gedragscode verplicht de sociale-mediabedrijven om binnen 24 uur “illegale hate speech” te herzien en te verwijderen. Volgens de Code of Conduct, wanneer bedrijven een verzoek ontvangen om inhoud te verwijderen, ze  moeten  beoordelen “het verzoek tegen hun regels en richtlijnen gemeenschap en, indien van toepassing, de nationale wetgeving inzake de bestrijding van racisme en vreemdelingenhaat …” Met andere woorden, de -giganten treden op als vrijwillige censoren namens de Europese Unie.

Naast de gedragscode biedt de EU verschillende initiatieven om de censuur te vergroten. Onlangs heeft de EU bijvoorbeeld een  oproep gedaan voor onderzoeksvoorstellen  over “hoe we online haatuitingen kunnen volgen, voorkomen en bestrijden”. Het sponsort ook projecten die journalisten “begeleiden” naar wat te schrijven: in het kader van het EU-programma voor  rechten, gelijkheid en burgerschap (REC) heeft de EU de publicatie gefinancierd van een  handboek  met richtlijnen voor journalisten over hoe over migranten en migratie te schrijven. De richtlijnen maken deel uit van het  RESPECT WORDS-project – ook gefinancierd door de EU – die “is gericht op het bevorderen van kwaliteitsrapportage over migranten en etnische en religieuze minderheden als een onmisbaar instrument in de strijd tegen haat”. De handboekrichtlijnen  geven onder andere aan dat journalisten:

“Zorg ervoor dat je termen zoals ‘moslim' of ‘islam' niet verder stigmatiseert door hen te associëren met bepaalde handelingen … sta niet toe dat extremistische uitspraken over acteren ‘in naam van de islam' onbetwist blijven. de diversiteit van moslimgemeenschappen … waar het nodig en nieuwswaardig is om haatdragende opmerkingen tegen moslims te melden, de informatie te bemiddelen. Valse onjuistheden uit waarop dergelijke opmerkingen steunen “.

Met andere woorden, de richtlijnen vragen journalisten om het publiek niet te informeren. Hoe zou men logischerwijs moeten reageren op een volledig door de EU gesponsord “actieplan tegen desinformatie”?

Ten slotte is dit dezelfde Europese Commissie die het meest recent   haar afkeuring uitsprak over de terugtrekking van Oostenrijk uit het “Wereldpact voor veilige, ordentelijke en reguliere migratie van de VN”. Het Compact  bepaalt  dat media die de VN-migratieagenda niet ondersteunen, niet in aanmerking komen voor overheidsfinanciering. Hoe komt dat dat “de fundamentele beginselen van Europa van vrijheid van meningsuiting, een vrije pers en pluralisme volledig worden gerespecteerd”?

Wat Europa zou verwachten als dit nieuwe actieplan tegen desinformatie wordt uitgerold, is in feite meer censuur.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
14734444415 6a290965f0 MH171

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid keurt eigen vlees in MH17 onderzoek

4369918522 c442539502 sheeple e1429295267597

EU gaat Hitler, Stalin en Mao achterna: Klimaatspijbelaars blijken georganiseerd en gefinancierd