in ,

EU wil alle bezittingen van burgers gaan registreren

De Europese Commissie denkt na over een nieuw register om alle bezittingen van burgers te registreren.

Daarin moeten niet alleen eigendommen in de vorm van onroerend goed, grond en aandelen worden opgenomen, maar ook bezittingen als edelmetalen, cryptomunten, sieraden, kunstwerken, auto’s en boten.

Dat blijkt uit een nieuw document getiteld ‘Feasibility Study for a European asset registry‘.

Volgens de Europese Commissie is een dergelijk register noodzakelijk om belastingontduiking en witwassen te voorkomen. Het geeft de autoriteiten meer informatie om geldstromen in kaart te brengen.

Uit de tekst van het voorstel:

“Het verzamelen van gegevens en de onderlinge koppeling van registers is een belangrijk instrument in het kader van de EU-wetgeving om de toegang van de bevoegde autoriteiten tot financiële informatie te versnellen en grensoverschrijdende samenwerking te vergemakkelijken. In het kader van dit project worden verschillende mogelijkheden onderzocht voor het verzamelen van informatie met het oog op het opzetten van een activaregister dat vervolgens kan worden gebruikt voor een toekomstig beleidsinitiatief.

Er zal worden nagegaan hoe men informatie uit verschillende bronnen over eigendom van activa (bv. kadasters, vennootschapsregisters, trust- en stichtingenregisters, centrale bewaarinstellingen voor effectenbezit, enz. ) kan analyseren en hoe het ontwerp, de reikwijdte en de uitdagingen van een dergelijk vermogensregister van de Unie eruit kan zien. Ook zal worden nagegaan of gegevens over de eigendom van andere activa, zoals cryptomunten, kunstwerken, onroerend goed en goud, in het register kunnen worden opgenomen.”

FINANCIËLE REPRESSIE

Hoewel het slechts een voorstel betreft is dit een bijzonder zorgelijke ontwikkeling. Het geeft overheden nog meer inzicht in het vermogen van burgers, bovenop de informatie die ze nu al verzamelen.

Opvallend is dat het voorstel alleen belangen van overheden, toezichthouders, banken en NGO’s belicht en geen rekening houdt met belangen van Europese burgers. Ook maakt het voorstel niet duidelijk waarom een meer gedetailleerde registratie van bezittingen noodzakelijk is.

Onder het mom van witwassen en wordt de vrijheid en privacy  …..

Lees verder bij de bron: Goudstandaard.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anne
1 maand geleden

Tuurlijk tegen het witwassen!!!
Laten we eerst maar bij hun beginnen.

prof. von Stachalin
Antwoord aan  Anne
1 maand geleden

Bij bruinhemden is witwassen een onbegonnen zaak.

prof. von Stachalin
1 maand geleden

Wel bij deze geef ik mijn Aurora, Mont Blanc, Osmia, Waterman, Pelikan, Hema en Action vulpennen
op. Met de laatste kan ik Mark Rutler met plezier een injectie geven. De anderen blijven onbezoedeld, het zijn mijn trouwe maten!

Steven
Antwoord aan  prof. von Stachalin
1 maand geleden

Ik heb een Parker.. maar daar moet wel een nieuwe vulling in.
Dat is vast belangrijk dat ik dat opgeef.

prof. von Stachalin
Antwoord aan  Steven
28 dagen geleden

Dat zou ik maar snel doen, want er komt een belasting op niet electrische
vulpennen. Zuigervulpennen vallen nu al in de categorie vervuilende verbrandingsmotoren.

WOB-verzoeken bewijzen bedrog: Instanties hebben Pfizer vaccin blind goedgekeurd zonder data te checken

man in teal hoodie with i love you text

De Overheid je vriend of vijand? NCTV opereerde volgens eigen juristen in strijd met de wet, wist ook minister Grapperhaus