in

Europese Centrale Bank: geldkraan waarschijnlijk nog veel verder open

De () draait donderdag waarschijnlijk de geldkraan verder open om de economie van de extra ondersteuning te bieden te midden van de .

Naar verwachting kondigt de bij zijn rentebesluit een uitbreiding van zijn opkoopprogramma voor obligaties aan. De rentetarieven worden volgens kenners niet gewijzigd.

Onlangs liet François Villeroy de Galhau, het hoofd van de Franse centrale bank en tevens beleidsbepaler bij de ECB, weten dat er waarschijnlijk meer coronasteun zit aan te komen. Nu de laag is, is er volgens hem ruimte om “snel en krachtig te handelen”.

Hij opperde ook om af te stappen van een speciale verdeelsleutel. Dat maakt het makkelijker om bijvoorbeeld meer Italiaanse staatsobligaties op te kopen.

Bij het vorige rentebesluit eind april ging de ECB nog niet over tot een uitbreiding van het noodopkoopprogramma. Wel stelde de centralebank toen klaar te staan om het programma ter waarde van 750 miljard euro uit te breiden of te verlengen.

Economen houden er rekening mee dat de ECB honderden miljarden euro’s extra in de economie wil gaan pompen. Zo’n uitbreiding ….

Lees verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Linkse NRC en Volkskrant liegen over dat politieagenten zichzelf “Marokkanenverdelgers” noemden

Overheden en WHO hebben Covid-19-beleid bedacht op basis van verdachte gegevens van een klein Amerikaans hoax bedrijf