in

“‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’”

Volgens de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong gaat de Europese Unie op zeer korte termijn uitvoeren waar door onafhankelijke media zoals deze al jaren voor wordt gewaarschuwd.

De corona zal worden aangegrepen om een financiële en economische noodsituatie uit te roepen, contant geld permanent te verbieden, en de euro volledig digitaal te maken.

Dat zal mogelijk ook met goud gebeuren, waardoor mensen die hun vermogen in goud veilig dachten te stellen, bedrogen uit zullen komen. De al jaren geplande bankenunie zal erdoor worden gedrukt, net als de eerste stappen naar een begrotingsunie. Armstrong noemt de aanstaande maatregelen die het begin zijn van een federale EU-Superstaat ‘een machtsgreep naar een virtuele dictatuur'.

We schrijven al jaren dat de eurocraten in Brussel, , Berlijn, Parijs en andere Europese hoofdsteden wachten op een grote crisis, om besluiten te kunnen nemen waar de overgrote meerderheid van het gewone volk in een normale situatie nooit mee akkoord zou gaan.

Het is de trigger geweest voor die crisis. Plotseling worden overal in EU honderden miljarden uitgetrokken om bedrijven boven te houden, en salarissen door te kunnen betalen. Critici vragen zich terecht af waar dat geld zo plotseling vandaan komt.

De afgelopen ca. 10 jaar werd er juist almaar strenger bezuinigd, waardoor bijvoorbeeld de sociale zekerheid, ouderenzorg, gezondheidszorg en GGZ in Nederland zijn uitgekleed en deels kapot zijn gemaakt.

Negatieve , staatsobligatiemarkt ingestort, vlucht uit de euro

Antwoord is dat dit geld feitelijk nergens vandaan komt, en met een paar muisklikken wordt gecreëerd. Dat gebeurt overigens al sinds 2015 op enorme schaal, omdat de Europese staatsobligatiemarkt al in dat jaar virtueel compleet is ingestort, waardoor de ECB de enige opkoper werd.

Oftewel: de Europese Centrale Bank is volledig de staatsschulden van EU-lidstaten gaan financieren. Daarbij werd tegelijkertijd het negatieve rente instrument ingezet, wat het vermogen van de burgers –pensioenen en spaargelden- stapsgewijs begon af te breken.

De jarenlange negatieve rente heeft een in de Europese massamedia stil gehouden kapitaalvlucht uit de veroorzaakt. Buiten Europa wil bijna niemand meer de euro hebben, en vlucht men (weer) in dollars, de afgelopen weken zelfs in ongekend tempo.

Door het ECB beleid is de euro de facto waardeloos gemaakt; de enige reden dat de munt nog niet totaal is ingestort, is dat alle economische machtsblokken door globalisering met elkaar zijn verknoopt, en daarnaast eveneens diep in de schulden zitten.

Dat financieren van je eigen schulden kon nooit lang goed gaan, dat moest wel op een financiële megacrisis uitlopen. Die crisis was op de achtergrond al begonnen toen de enorme problemen van een van de belangrijkste systeembanken van de eurozone, Deutsche Bank, boven tafel kwamen.

Toen bleek dat DB technisch failliet is, stortte de aandelenkoers van de bank volledig in. Dit is de belangrijkste reden waarom de Duitse bondskanselier Angela Merkel plotseling voorstander is van een bankenunie, omdat de Nederlandse banken en rekeninghouders daardoor kunnen opdraaien voor de failliete Europese banken, waaronder DB.

Kapitaalcontroles, bank holiday, opheffen cash euro

Martin Armstrong schrijft dat er misschien al volgende week een oproep aan de Europeanen komt om hun goud in te leveren en om te ruilen voor digitale euro's. Mogelijk zal het zelfs een verplichte inbeslagname worden.

Dat zal het begin zijn van het volledig opheffen van contant geld in de eurozone, een drastische maatregel die nu flink versneld kan worden vanwege de voor met het coronavirus besmet geld. (1) ‘Er bestaat ook het risico dat Europa kapitaalcontroles instelt, en een GROOT risico dat ze de digitalisering van zelfs goud zullen afdwingen, en de (tastbare) munt zullen afschaffen. Let volgende week goed op.' (2)

Op zijn afgeschermde privé blog heeft hij zelfs de mogelijkheid van een twee weken durende bank holiday in Europa geopperd. In Duitsland wordt het mogelijk al deze week verboden om euro's in te wisselen voor Amerikaanse dollars, omdat dit de afgelopen weken op zeer grote schaal is gebeurd. (8)

Hoe kapitaalcontroles afgedwongen kunnen worden, werd 7 jaar geleden ‘geoefend' op Cyprus. Op 16 maart 2013 schreven we in het artikel ‘Bankrun Cyprus na onteigening rekeninghouders blauwdruk voor hele EU':

Lees verder bij de bron: Xandernieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

FCC keurt plan SpaceX goed om 1 miljoen 5G antennes in baan om de aarde te brengen ondanks waarschuwingen

“Kudde-immuniteit” is epidemiologisch neoliberalisme…