in ,

Extra belasting (grootverbruikers) op leidingwater geschrapt, burger blijft betalen

Voor huishoudens blijft de BoL nog steeds van kracht. Het tarief voor kleinverbruik tot 300 m3 is sinds 1 januari 2014 verdubbeld tot € 0,33 per m3 en vooralsnog blijft dit zo. De drinkwaterbedrijven blijven tegenstander van BoL: het betekent enkel een belasting op een natuurlijk en duurzaam product, zonder effect op het waterverbruik van consumenten, dat in al zeer laag is. Bovendien zijn de administratieve rompslomp en kosten van de BoL voor de en de drinkwaterbedrijven onevenredig hoog.(wml)

Het ziet af van een geplande extra belasting op leidingwater. Uit overleg met koepelorganisaties en bedrijven is gebleken dat die maatregel te veel negatieve effecten zou hebben.

De schatkist loopt hierdoor 80 miljoen euro mis. Maar de oplossing zal gezocht worden “in de sfeer van de milieubelastingen”, laat Wiebes weten.

Leveranciers van leidingwater betalen een leidingwaterbelasting, die ze kunnen doorberekenen aan hun afnemers. Daarbij geldt een plafond van 300 kubieke meter per aansluiting per jaar. Dat plafond zou per 1 juli 2014 komen te vervallen, waardoor de bedrijven dus over een grotere hoeveelheid leidingwater belasting zouden moeten betalen. nu.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgverzekeraars houden miljarden achter de hand

Emotionele robot gebruikt Borg-grid in de cloud, inzetbaar in de kinderopvang