in , ,

Frankrijk: politie patrouilleert door de straten van Parijs en vraagt om bewijs van vaccinatie

fvpc

De Franse politie begon op maandag 9 augustus door de straten van Parijs te patrouilleren en vroeg mensen die in cafés, restaurants en op openbare straten zaten om te bewijzen dat ze waren ingeënt tegen het Corona-virus, de afgelopen 72 uur negatief waren getest op de infectie of zijn hersteld van de ziekte in de afgelopen zes maanden, meldde Breitbart.

Antony Paone, een journalist van Reuters, plaatste op zijn Twitter-account een video waarin te zien is hoe politieagenten in de straten van Parijs om het ‘sanitair paspoort’ vragen of “pass sanitaire” in het Frans.

“De eerste #Politiecontroles zijn preventief begonnen in #Parijs in cafés en restaurants waar de #Pass Sanitaire vanaf vandaag verplicht is. Boete van 135 euro vanaf volgende week, tot 9000 euro bij recidive”, luidt de uitleg van de journalist in het Frans.

De maatregel, bekritiseerd als autoritair, die deze maandag van kracht werd, werd op 12 juli door president Macron aangekondigd:

“Hoe meer we vaccineren, hoe minder ruimte we overlaten voor de verspreiding van het virus. Het is een nieuwe snelheidsrace die aan de gang is. We moeten toewerken naar de vaccinatie van alle Fransen”, zei president Macron.

“Vanaf begin augustus is de gezondheidspas van toepassing op cafés, restaurants, ziekenhuizen, bejaardentehuizen en het langeafstandsvervoer: vliegtuigen, treinen en touringcars voor lange reizen”, voegde hij eraan toe in zijn nationale televisie-aankondiging.

Minister van Volksgezondheid Olivier Véran verklaarde vorige week dat er een uitzondering zal worden gemaakt voor bezoeken van mensen die in hun laatste dagen zijn, hoewel hij verduidelijkte dat “de frequente bezoeken van families om bloemen bij een patiënt te brengen, voorbij is omdat het clusters veroorzaakt. ”

De aankondiging leidde tot hevige protesten in het hele land en naar schatting gingen minstens 200.000 Fransen de straat op om zich te verzetten tegen de verplichte vaccinatie.

In meer dan 150 steden in Frankrijk marcheerden op 31 juli massa’s mensen onder de slogan ‘vrijheid’ en verzetten zich op straat, ondanks dat de oproerpolitie hen probeerde op te pakken en traangas afvuurde.

Macron zei dat hij tot 15 september de tijd zal geven om alle gezondheidswerkers te laten vaccineren. Vaccinatiepaspoorten zullen ook vereist zijn voor werknemers van bedrijven die open zijn voor het publiek, anders kunnen ze worden geschorst.

Verplichte vaccinatie in Frankrijk zal ook worden gegeven aan kinderen tussen de 12 en 17 jaar die tegen eind september een vaccinatiebewijs moeten tonen.

President Macron zei dat de gezondheidspas is bedoeld om de vrijheden van anderen te beschermen: “Het gaat over burgerschap. Vrijheid bestaat alleen als de vrijheid van iedereen wordt beschermd… het is niets waard als we door het uitoefenen van onze vrijheid onze broer, buurman, vriend, ouders of iemand die we op een evenement zijn tegengekomen besmetten. Dan wordt vrijheid onverantwoordelijkheid.”

Het gezondheidspaspoort, of vaccinpaspoort, heeft wereldwijd tot veel discussie geleid vanwege de buitensporige macht die regeringen proberen uit te oefenen over de burgerlijke vrijheden van de bevolking.

Terwijl regeringen pleiten voor hun toepassing onder het argument om COVID-infecties terug te dringen, geven onderzoeken in landen met hoge vaccinatiegraad, zoals Israël, aan dat vaccins niet noodzakelijk effectief zijn in het voorkomen van infecties.

Uit rapporten van vorige week blijkt dat 90 procent van de patiënten die in Jeruzalem met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, volledig zijn gevaccineerd.

Bovendien zijn er duizenden meldingen van nadelige effecten van experimentele COVID-vaccins die twijfel hebben doen rijzen over de veiligheid van de vaccins, hoewel gezondheidsautoriteiten volhouden dat de bijwerkingen “extreem geïsoleerd” zijn.

In een Facebook-groep genaamd ‘Covid19 Vaccine Victims and Families’, die uitgroeide tot meer dan 65.000 leden en onlangs werd gecensureerd door Facebook, vertelden Britse burgers de verhalen van persoonlijke of familieleden die nadelige gevolgen ondervonden van de vaccins.

Onder de verhalen, waaronder sterfgevallen van gezonde mensen voorafgaand aan inenting, zijn er gevallen van convulsies, verlamming van de ledematen, de ziekte van Parkinson, beroerte als gevolg van bloedstolsels, enz.

Bovendien heeft geen van de vaccins die wereldwijd worden gedistribueerd een vergunning voor gebruik bij mensen, maar worden ze toegediend onder ‘noodgebruik’ omdat er geen langetermijnstudies naar bijwerkingen zijn.

Lees verder bij de bron: Frankrijk: politie patrouilleert door de straten van Parijs en vraagt om bewijs van vaccinatie

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wantrouwen man

Delta variant? – PCR-test maakt geen onderscheid tussen varianten van ‘COVID-19’

pink and blue pig figurine

Hoge stijging door boosters en vaccins voor kinderen: Pfizer verwacht $33 miljard aan inkomsten uit COVID-vaccins