in , ,

Wereld in de grip van kou; satellieten meten zoals voorspeld flinke temperatuurdaling

3096675

Over de hele wereld verpletteren nieuwe kou-, sneeuw- en ijsrecords het CO2/Global Warming narratief, dat andermaal een ideologisch Agenda-21 verzinsel blijkt dat enkel is gebaseerd is op totaal ontkrachte junkscience computermodellen.

Zowel real-life als satelliet data laten namelijk al langere tijd een exact tegenovergestelde trend zien. NASA satellieten maten in november een temperatuurdaling van maar liefst 0,29 graden Celsius. Van Zweden tot Alaska, van Groenland tot Australië: het wordt KOUD.

En zoals altijd het geval is tijdens een zonne minimum met Global Cooling beginnen steeds meer vulkanen zich te roeren. KOU is zo ongeveer het slechtste nieuws dat we de komende jaren kunnen krijgen nu de Westerse klimaatglobalisten onze stabiele en betaalbare energie- en voedselvoorziening opzettelijk aan het afbreken zijn.

Volgens de 15 NASA/NOAA AMSU satellieten die iedere vierkante centimeter van de lagere troposfeer (waar mensen leven) meten, is de temperatuur drastisch gedaald van 0,37 C. boven de basislijn in oktober naar slechts 0,08 C in november.

Begin 2020 maten de satellieten nog 0,51 C. boven het 30-jarige gemiddelde. Sinds de piek van 2016 is de gemiddelde temperatuur op Aarde met 0,62 graden Celsius gedaald, waardoor het nu kouder is dan midden jaren ’80, begin jaren ’90 en de eerste millenniumjaren.

Kou- en sneeuwrecords

* In St.Petersburg (Rusland) werd afgelopen maandag het koude record uit 1893 met -0,4 graden gebroken, en werd het bijna -21 graden. Ook groeide de sneeuwlaag tot 61 centimeter dikte. Het winterseizoen in Rusland begon dit jaar uiterst vroeg; al op 22 november werden scholen in de provincie Yakutia gesloten wegens ijzige temperaturen van -50 C., en kwamen minstens 20 schepen vast te zitten in het onverwacht opgerukte zeeijs.

* In Scandinavië is het al weken extreem koud. Op 5 december vroor het in heel Zweden. In Naimakka daalde het kwik zelfs tot -43,8, de koudste december daar ooit gemeten, en de laagste temperatuur zo vroeg in het seizoen in Zweden sinds 1945.

* Het noordoosten van China kreeg begin november te maken met zijn eigen ‘global warming’ in de vorm van een plotselinge ijzige storm die een pak sneeuw van 59 centimeter achterliet, waarmee het record van 1951 werd verbroken.

Zelfs in de hoofdstad van de provincie Liaoning, Shenyang (7,2 miljoen inwoners), viel gemiddeld 5 centimeter, de dikste laag sinds 1905. De kou verwoeste een deel van de oogsten, waardoor de prijzen van groenten meer dan verdubbelden. Ook energie (aardgas) ging met minstens 100% omhoog;

anshan liaoning china sneeuw 1024x684 1

* In Grenoble (Frankrijk) werd het op 30 november -10 C., de laagste meting sinds 1971. In diverse bergdorpen werd bijna -20 aangetikt, wat zeer uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar. Daarnaast vielen er enorme pakken sneeuw.

* Op dezelfde dag werd het in het Italiaanse Fusine (slechts 800 meter hoog) -15 C., een historisch record. In Ratece (Slovenië) vroor het -12,5 (een record), en in het bekende toeristische Kranjska Gora viel bijna 50 centimeter sneeuw. In het noorden van Spanje viel eveneens flink wat vroege novembersneeuw, en daalde de temperatuur in bepaalde regio’s tot 16 graden onder het gemiddelde.

* Alaska heeft de koudste november in meer dan 80 jaar tijd achter de rug: de gemiddelde temperatuur kwam uit op -17,4 C. Aan de andere kant van de wereld noteerde Australië de koudste november sinds 1999. Ongeveer halverwege was er op Hawaii zeldzame sneeuwval te zien. Australische staatsmeteorologen gaven echter alleen het bekende natuurlijke La Niña oceaanverschijnsel de schuld, en negeerden daarmee de vele bewijzen die het CO2 narratief hebben weggevaagd.

* In 15 jaar tijd is er in de Noordelijke IJszee op één jaar na niet meer zoveel zeeijs geweest. Als het zo doorgaat wordt een 20 jarige record gevestigd. Het noordelijkste weerstation in Canada noteerde op 28 november -43,1 graden, de laagste temperatuur sinds 2004, en daarvoor sinds 1989.

* Het Japanse Hokkaido werd op 24 november getroffen door een historische sneeuwstorm die een pak van 60 centimeter dik achterliet, met uitschieters tot 88 centimeter.

* In Argentinië is het bijna zomer, maar desondanks werd de stad Ushuaia in november onder een zeldzame laag sneeuw bedekt. Volgens de nationale meteorologisch dienst hoorde het koude weer bij juni of juli (de traditionele wintermaanden).

https://twitter.com/yngflavor/status/1462719054649700352?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1462719054649700352%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.xandernieuws.net%2Falgemeen%2Fwereld-in-de-grip-van-kou-satellieten-meten-enorme-temperatuurdaling%2F

* Afgelopen zondag (5 december) kreeg Groenland er maar liefst 9 gigaton aan sneeuw en ijs bij, de grootste stijging op één dag ooit (3). De ijslaag op Groenland is al sinds 2012 aan het groeien, en kende dit jaar al eerdere enkele record toenames. Desondanks beweren de door de klimaatglobalisten gecontroleerde en gefinancierde mainstream media het tegenovergestelde van wat de statistieken en metingen echt laten zien.

* Ook Antarctica trok zich niets aan van de misleidende berichten in de Westerse mainstream media. Tussen april en september bedroeg de gemiddelde temperatuur er -61,1 C., de koudste periode ooit gemeten. Het vorig record dateerde uit 1976. (5)

Global Cooling: Extreme schommelingen en toenemende vulkaanactiviteit

Naast extreme weer- en temperatuurschommelingen is toenemende vulkaanactiviteit een ander historisch verschijnsel van Global Cooling. De heftige beelden van ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

Het toekomstig weerbeeld? Geloof het of niet maar het wordt kouder!

https://jdreport.com/over-de-verschuiving-van-magnetische-noordpool-en-waarom-we-wel-weten-wat-de-gevolgen-zullen-zijn/

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

De plannen voor een directe reset van de centrale banken van de G7 landen

gezichtsherkenning

Ken je rechten: Niet instemmen met gezichtsherkenning mag betrokkene niet benadelen