in ,

Fraude bij Rotterdamse armoedeclub

De Rotterdamse hulpstichting De Uytboedel is zwaar gedupeerd door haar eigen penningmeester. Door toedoen van de man, tegen wie aangifte is gedaan, is de club 10.000 armer. ‘Maar ik ben geen dief!'

Stichting De Uytboedel ontruimt woningen waarvan de spullen in de winkel voor een zacht prijsje verkocht worden of meegenomen door cliënten van de Sociale Dienst. De Uytboedel werkt samen met , Legers des Heils, stichting Pameijer en diverse woningcorporaties en is anderhalf jaar geleden opgericht, met de penningmeester als initiatiefnemer. Het winkelpand aan de Nieuwe Binnenweg is eigendom van de gemeente.

Tijdens een bestuursvergadering, waarvan de notulen in het bezit zijn van deze krant, werd een kastekort van 1900 euro besproken. Penningmeester Aage Dekinga (62) verklaarde zonder overleg uit de kas te hebben genomen voor privédoeleinden. Op dat moment is het kassaldo 0 euro. Voorzitter Ko Sanders en Dekinga treffen een regeling voor vereffening van de tekorten. Iedereen tevreden.

Tot de volgende dag. Een ingelast spoedoverleg. Het bestuur ontdekt betalingsachterstanden bij Eneco, de telefoonprovider, autoverzekeringen etc. Dekinga wordt verzocht uit het bestuur te stappen en krijgt vervolgens het woord. ‘Het spijt mij dat ik zo veel overlast heb bezorgd,' is volgens notulen zijn reactie.

Voorzitter en inmiddels ex-penningmeester gaan langs bij notaris Konijnenberg. Ko Sanders: ‘De achterstallige betalingen waren opgelopen tot 8000 euro. In totaal is de stichting 10.000 euro armer door Dekinga geworden.'

via AD.nl.

Foto via Metro Centric


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voormalig PvdA-bons Bram Peper: ‘Het Nederlandse volk is ontzettend sloom en gezagsgetrouw’

Google weet waar je bent geweest. Elk uur, van elke dag. Stappenplan om uit te schakelen