In Nederland: 15.000 daklozen in de kou en meer dan 408.000 leegstaande woningen

Reageer mee...

8 reacties op “In Nederland: 15.000 daklozen in de kou en meer dan 408.000 leegstaande woningen”

 1. Cboz schreef:

  Beetje kort door de bocht dit verhaal…. De huurwoningen die langdurig leeg staan zijn dure niet te betalen huurwoningen, verder staan er veel woningen leeg die mensen door de crisis niet verkocht krijgen. Én daklozen hebben heel vaak veel meer problemen dan alleen geen dak boven hun hoofd…..

  • Francien schreef:

   Ik ben met je eens Cboz!!. Je heb e.e.a. al benoemd, wil ik aanvullen en benoemen: “dat daklozen – de meeste van hun – hebben sociale aanpassingsproblematiek door b.v. alcohol, drugs enz. En wat woning betreft kan je niet zomaar zonder begeleiding aan hun toewijzen. Buiten dit om wie gaat dat betalen. Nogmaals ik vind zielig voor daken thuislozen, maar wil je zo’n iemand naast je laten wonen???????. natuurlijk heb je dak en thuislozen die waarschijnlijk niks aan kunnen doen en in deze lot vervallen.

 2. omar schreef:

  Klopt daklozen hebben meer nodig dan en dak boven hun hoofd. Maar het oplosse van de problemen begint met en dak boven je hoofd. En van de 15. 000 zijn der 8000 aan jongeren dit zijn gemeentelijke problemen en daar moet nu aandacht aan besteedt worden. En niet langer wachten. Groet stichting jongeren in nood

 3. Marcel van Cromvoirt schreef:

  Meeste daklozen kiezen daar zelf voor.

 4. petra schreef:

  Nou,en beetje onzin!!! Ik ken iemand die zijn huis is kwijtgeraakt,door en heel vies spelletje tussen de woningbouwvereeniging en de sociale dienst.Men wilde hem gewoon weg hebben uit de buurt.Hij passte niet in het buurtbeeld(alles oudere mensen,erg konservatief),en erg katholiek.De woningbouw had hem davoor moeten waarschuwen,wat ze niet hebben gedaan,in plaats ervan hebben ze hem beschuldigt van onderverhuur,hennepteelt,je kan het niet bedenken.Niets hebben ze hard kunnen maken.Er is niets,maar dan ook niets aan getroffen.Toen heeft de woningbouw maar contact gehad met de gemeente(nijmegen)i.v.m.zogenoemde onderverhuur.conclusie uitkering stop,huis weg,DAKLOOS!!!!!

  • funboxgirl schreef:

   Dit spelletje komt mij ook heel erg bekend voor Petra.. exact hetzelfde overkwam mij ook jaren geleden. Ook inderdaad beschuldigt van onderverhuur..na onderzoek bleek dit een streek te zijn van 1 van de buren.. een half jaar daarna een inval omdat ik wiet zou telen..ook een streek van een oude seniele man.. daarna inderdaad een samenwerkingsverband tussen de sociale dienst én woningbouwvereniging..door een administratieve fout ( jaja) betaalde de sociale dienst geen huur aan de woningbouwvereniging en na ruim 6 maanden kwam de conclusie dat ik een wanbetaler was en werd ik het huis uitgezet. Ondanks dat de fout feitelijk niet door mij was gemaakt kreeg ik óók geen kans om het op een fijne manier op te lossen.
   Dakloos word je in nederland héél gemakkelijk helaas…maar om opnieuw een dak te krijgen?? daarvoor moet je toch écht een aantal mensen wakker schoppen..en dat zijn dan vaak de mensen die zélf heel beschermd zijn opgegroeid en wiens grootste probleem is in hoeveel slagen ze hun volgende hole slaan !

 5. Niek schreef:

  En duizenden ‘jongens & meisjes’ -‘die hun l,ichaam aanbieden om te overleven.
  ,
  “CHRISTELIJK””

Discuseer je mee?

Close
%d bloggers liken dit: