in ,

Fukushima zal nooit worden opgelost

Iedere dag opnieuw gaat de radioactieve vervuiling door de beschadigde kerncentrale in Fukushima door.

Waarschijnlijk zullen de gevolgen de geschiedenis ingaan als de grootste cover up van de 21e eeuw.
Overheden en bedrijven zijn zoals gewoonlijk niet eerlijk tegenover de bevolking met betrekking tot de risico’s en gevaren. Vier jaar na de ramp waarbij een tsunami de kernreactor in Fukushima ernstig en blijvend beschadigde, wonen er nog steeds tienduizenden inwoners van Fukushima in tijdelijke behuizing. Er zijn bepaalde gebieden aan de rand van Fukushima die weer opengesteld zijn voor de oorspronkelijke bewoners, maar velen willen niet terugkeren omdat ze de mooie praatjes van de overheid dat het helemaal veilig is allang niet meer geloven.

Er was een eerdere kernramp in de jaren ’80, waarbij ook het deksel zoveel mogelijk op de doofpot werd gehouden en dat was die in Chernobyl in Rusland. Hier zijn in totaal 1.000.000 (1 miljoen) mensen omgekomen als gevolg van de fall-out veroorzaakt door de ramp.

Vooral kinderen werden getroffen en zo zijn er tot op de dag vandaag nog speciale kindertehuizen, zoals Zhuravichi Children’s Home, die zich ergens diep verborgen op het platteland bevinden. Zelfs de inwoners van Belarus zijn meestal niet eens op de hoogte van het bestaan van dit soort kindertehuizen.

Een miljoen dode mensen is veel, maar hoeveel meer zullen er nog volgen? Toen de ramp plaatsvond werden ongeveer zeven miljoen mensen blootgesteld aan één van de meest krachtige radioactieve stralingen ooit sinds het atoomtijdperk.

Het speciale afgesloten gebied rondom Chernobyl staat bekend als de Vallei des Doods. Het is uitgebreid van 30 naar 70 vierkante kilometer en in dat gebied zal nooit meer een mens wonen. Het is een permanent “dood gebied”.

Van de mensen die meegeholpen hebben in Chernobyl om de ramp onder controle te krijgen zijn er 25.000 overleden en 70.000 gehandicapt. Van de doden was 20 procent door zelfmoord omdat de langzame pijnlijke weg naar de uiteindelijke dood niet was vol te houden.

In de onderaan dit artikel zie je de toespraak die de beroemde Dr. Helen Caldicott eind 2014 in Seattle heeft gehouden.

Zij wijs al gedurende 40 jaar op de gevaren van de kernindustrie en wordt door velen gezien als iemand die eerlijk is en veel kennis van zaken heeft. In 1985 werd ze voorgedragen voor de Nobelprijs.

Fukushima is letterlijk een tijdbom waar men de controle volledig kwijt is . Volgens Dr. Caldicott is het niet onwaarschijnlijk dat zelfs Tokyo alsnog moet worden geëvacueerd.

Zo zegt ze verder dat er honderd ton extreem heet radioactief lava ergens in de grond is verdwenen. Niemand weet exact waar dat zich op dit moment bevindt.

Na de meltdown van de reactoren werd de bevolking van Japan niet geïnformeerd door hun overheid dat door de wind de grootste concentratie radioactieve straling teruggeblazen werd naar het eiland. De mensen vluchten in paniek weg van de kernreactoren, precies naar een gebied waar de straling op dat moment het hoogst was.

Ook werd Tokyo ten tijde van de ramp geraakt door enorme hoeveelheden straling. De hoogste straling werd gemeten in een deel van Tokyo dat Saitama heet. Daar werd 919.000 becquerel (Bq) per vierkante meter gemeten. Dit niveau was ongeveer het dubbele van de absolute limiet in de Dode Zone van Chernobyl (500.000 Bq). Dit is ook de reden dat Dr. Caldicott mensen adviseert om niet naar Japan te reizen en geen Japans te eten.

Dr. Caldicott eindigde haar toespraak door te zeggen, “In Fukushima is het nog lang niet voorbij. Iedere dag stroomt er vierhonderd ton hoogst radioactief in de Stille Oceaan en begeeft zich richting Amerika. Omdat de straling accumuleert in vis krijgen wij dat ook binnen. De Amerikaanse overheid test het water niet, noch de vis, noch de omringende lucht. Ook eten de mensen in Japan iedere dag straling”.

“Regenwater spoelt over de nucleaire kernen en stroomt vervolgens in de Stille Oceaan. Men kan deze kernen op geen enkele manier bereiken. Mensen die het proberen sterven en robots worden geroosterd. Fukushima zal nooit opgelost worden. Ondertussen blijven mensen wonen in gebieden die hoog zijn in radioactieve straling”.

 

Lees verder via: Zie de video bij Niburu.co

Photo by antjeverena


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De breuklijnen van het internationale monetaire systeem

Grieken kunnen niet zomaar uit eurozone