in ,

Gaat lekker met onze vrienden van justitie: Politie omzeilt regels met miljoenenorders

2224560754 0e2198b193 politie1

De inkopers van de Nationale Politie zijn opnieuw in opspraak geraakt. Na een slepende affaire rond het autocontract is er nu ophef over miljoenenorders van alcoholtesters en portofoons omdat bij de aanschaf daarvan integriteits- en aanbestedingsregels zouden zijn overtreden.

Een grote leverancier van politieapparatuur heeft hiervan aangifte gedaan bij de rijksrecherche. Importeur Tomar Europe informeerde de Tweede Kamer en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vorige maand al met een aantal brandbrieven. Het departement heeft de ondernemer uitgenodigd voor een gesprek met twee topambtenaren. Volgens het bedrijf zijn de portofoons en alcoholtesters, waarvan de aanschaf respectievelijk net en bijna rond is, geen uitzonderingen. De politie zou stelselmatig kopen wat ze wil zonder zich veel aan te trekken van aanbestedingsregels en procedures.

via Telegraaf.nl.

Foto via conner395 cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2907d1cc83b09e1fd9c7bf5d 640 koeien1

1 jaar bijzonder beheer ING: van gezonde veestapel naar mismaakte kalveren

2262194234 7ed8b9b976 patch1

NSA volgt Duits telefoonnetwerk