in

Gebedsoproep ‘Allahu akbar’ door wijk in Zwolle: ‘Moslims hebben hier alle recht toe, de buurt moet ook rekening met ons houden’

islam 1544523967
kalhh / Pixabay

Ze sjokten nietsvermoedend door de tuin, toen ze ineens in verwarring gebracht werden door een onverwacht geluid. Het leek op een islamitische gebedsoproep.

En dat was het ook, blijkt nu.

Bewoners aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen zijn onaangenaam verrast door de azan die sinds vrijdag meerdere keren per dag klinkt vanaf de moskee iets verderop.

Maar volgens de imam moeten ze er maar mee leren leven.

Imam Cherief Goelab van de stichting Miesbahoel Islam Zwolle draait er niet omheen. Of het niet een onsje minder kan met de gebedsoproep die meerdere keren per dag klinkt vanaf de nieuwe moskee Masdjied-E-Awliya?

,,Het mag al sinds de jaren 80. Het is 2021, is een multicultureel land. Wij houden rekening met iedereen. Ook met de buurt, door de oproep voor het vroegste ochtendgebed over te slaan. Maar dan moet de buurt ook rekening met ons houden.''

Lees verder bij de bron: destentor.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grens belgie nederland

De idiotie regeert: Kondigde Rutte3 nou grenscontroles aan?

zorgverzekering1

Vakantie? Let even op: Verzekerd van de wieg tot het graf, maar nu met COVID-19 even niet ….