in

Gelukkig geen Nederlanders: Nederlands ebolavaccin voor het eerst getest op mensen

Het Nederlandse farmaceutische bedrijf Janssen Pharmaceutical Companies begint deze week met een test van een ebolavaccin op mensen. De eerste vrijwilligers hebben een dosis van het ontvangen.

Het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutical Companies, Johnson & Johnson, kondigde vandaag ook aan dat er al ruim 400.000 doses zijn geproduceerd, klaar om ingezet te worden zodra de tests uitwijzen dat het vaccin werkt.

Genetische informatie

Het onderzoek op de proefpersonen wordt uitgevoerd in Oxford. Het bedrijf Janssen, voorheen Crucell, werkt al sinds 2002 aan een vaccin voor . Vorig jaar is het onderzoek in een stroomversnelling gekomen, mede door samenwerking met het Deense bedrijf Bavarian Nordic dat een tweede benodigde stof ontwikkelt.

Normaal bestaat een vaccin uit de verzwakte vorm van de ziekteverwekker. Het Nederlandse vaccin bestaat uit een verzwakt verkoudheidsvirus dat om een genetisch stukje ebola heen zit.

Lees verder via NOS.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omgekeerde wereld: Na de bail-out komt nu de bail-in

KNMI blijft stil: Duitsland maakt zich op voor zware stormen