in , , , , , ,

EUROSTAT cijfertjes: Extreme oversterfte in Europa – Uitzondering Hongarije, Roemenië en Bulgarije

vaccin holocaust 02 social media
via xandernieuws.net

De EU-statistiekenautoriteit “Eurostat” heeft verontrustende cijfers gepubliceerd: in december 2022 is de oversterfte in de Europese landen gemiddeld met 19% gestegen – en dit in vergelijking met het gemiddelde van de jaren 2016-2019.

Bovendien is een sterke stijging ten opzichte van november 2022 duidelijk, toen de oversterfte “slechts” plus acht procent bedroeg.

Ook interessant: ter vergelijking: in 2020 was het 30% hoger en een jaar later 24% hoger, maar deze trend lijkt ook te gelden voor 2022, bericht Unser Mitteleuropa.

Vergaande correlatie tussen oversterfte en vaccinatiegraad

Duitsland (+37% / ca. 77% vaccinatiegraad – VG noteerde in december 2022 de hoogste oversterfte (OS). Oostenrijk (+27 procent / ca. 76% VG), Slovenië (+26 procent ca. 59% VG), Ierland (ca. 82% VG) en Frankrijk (beide +25 procent / ca. 80% VG) lieten echter ook piekende stijgingen zien.

Twintig procent meer doden (ten opzichte van het gemiddelde 2016-2019) vielen in Tsjechië (ca. 65% VG), Nederland en Estland (beide +23% / ca. 64% VG) en Denemarken (+22% / ca. 82% VG), evenals Finland (ca. 79% VG) en Litouwen (ca. 68% VG) (beide +21 procent).

Ook IJsland (ca. 83% VG) en Ierland (ca. 82% VG) behoren tot de top. Spanje (ca. 86% VG) en Portugal (ca. 93% VG) bevestigen deze correlatie echter niet. Er zijn echter geen gegevens beschikbaar voor Zweden met zijn beruchte speciale weg naar kudde-immuniteit (ca. 74% VG).

Hongarije, Roemenië en Bulgarije: Laissez-faire versus covid

Veelzeggend is echter dat in de oostelijke EU-landen het tegenovergestelde verschijnsel optrad: Er was (bijna) geen oversterfte: alleen in Hongarije is er geen duidelijk verband tussen OS en VG (een kleine stijging van 2,8% bij een VG van 64%). Hongarije had echter ook het meest liberale covid-regime in de hele EU. Wat een verklaring zou zijn.

covid stringency

Mijn beoordeling van de coronasituatie als Oostenrijker in het buitenland in Hongarije

Sinds de zomer van 2021 is, ondanks Covid, het openbare, politieke en economische leven in Hongarije grotendeels normaal verlopen: sindsdien zijn winkels, kappers, restaurants, scholen open… Er was echter ook geen paniek door vaccinatiecomplotten in Hongarije – om het slechte woord hier op dit forum te gebruiken:

“Uiterlijk sinds Covid ben ik blij dat ik mijn woonplaats in die post-Metternisch onderworpen staat Oostenrijk heb opgegeven. In het door mij geadopteerde Hongaarse land worden de Coronamaatregelen nonchalant, pragmatisch en op eigen verantwoordelijkheid uitgevoerd.

Niemand hier zou het absurde idee krijgen dat Orban een geheim plan in elkaar zou knutselen om zijn hele volk op te sluiten in een gigantische goelag. Omdat de mensen hier altijd rekening met elkaar hebben gehouden…” (gastartikel van Elmar Forster op philosophia perennis)

In Roemenië (ca. 42% VG) en Bulgarije (ca. 30% VG ) is er praktisch geen OS.

Logica van de voorstanders van vaccinatie: pandemie-maatregelen voorkwamen doden die nu worden ingehaald

De uitleg van de voorstanders van vaccinatie klinkt echter hulpeloos: namelijk dat “in de Midden- en Oost-Europese landen de oversterfte tijdens de pandemie zeer hoog was” – zoals Zoltán Kiss, onderzoeksarts aan de Hongaarse Universiteit van Pécs, zegt.

In sommige Scandinavische landen (Noorwegen) zou zich – volgens vaccinatiedeskundigen – het vreemde verschijnsel hebben voorgedaan dat er tijdens de pandemie minder oversterfte was dan in voorgaande jaren. De vreemde verklaring hiervoor: er zouden tijdens Covid in deze landen meer levens zijn gered dan vóór de pandemie, dankzij zeer strenge pandemie-maatregelen, een gedisciplineerde samenleving en een geavanceerd gezondheidssysteem.

Met andere woorden, Covid was veel minder gevaarlijk dan conventionele epidemieën omdat er geen significante verliezen waren door griep of pneumokokken-infecties als gevolg van maskers en afstandsmaatregelen. Daarom zouden vooral oudere, chronisch zieke of meer gevoelige patiënten het hebben overleefd – benadrukte Zoltán Kiss.

En verder: Maar nu zouden deze patiënten ermee worden geconfronteerd en dus worden blootgesteld aan een hoger overlijdensrisico, dat twee of drie jaar lang werd gemist of niet significant was.

Polen en Tsjechië raadselachtig

De gegevens uit Polen en Tsjechië blijven echter raadselachtig omdat de oversterfte zowel tijdens Corona als nu, in december 2022, veel hoger was. De avontuurlijke verklaring hiervoor: mogelijk kon een epidemie van de bovenste luchtwegen deze landen in verschillende cycli bereiken.

823431 tobblethalalozas grafikon

 

b6cbfad3f6c12fc0933856e0ead6f50b

Statistieken: Aandeel van de bevolking met COVID-19 vaccinatie door geselecteerde landen wereldwijd (per 20 december 2022) | Statista. U kunt meer statistieken vinden op Statista.

Lees verder bij de bron: Frontnieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
digitization, binary, code

Ook Nederland krijgt “smart cities”: Gevolgd en opgesloten in uw wijk, en daar bent u blij mee

7y9M Wle2hE

Secret global superpower Nederland heerst over China en kan de wereldeconomie overnemen…