in ,

Gemeente dwingt werkloze jongere tot 27 jaar te studeren

Gemeenten kiezen er vaker voor om werkloze jongeren verplicht te laten studeren in plaats van ze een bijstandsuitkering te geven. Veel van deze jongeren halen nooit een diploma, waardoor ze met een flinke studieschuld blijven zitten, schrijft het Hoger Onderwijs Persbureau.

Sommigen gemeenten kiezen er volgens het persbureau voor om alle werkloze jongeren onder de 27 te laten studeren, omdat ze dan niet op het budget drukken van de gemeente, die de betaalt. Volgens de moeten jongeren onder de 27 jaar ofwel werken ofwel leren. Gemeenten kunnen een uitzondering maken, maar dat kost . De studiefinanciering wordt door het Rijk betaald.

Tijdens een bijeenkomst van het netwerk van studentendecanen in het hbo bleek dat zich de laatste tijd meer studenten melden bij hogescholen die de studie niet aankunnen. Ook krijgen ze vaker te maken met ongemotiveerde leerlingen.

Decanen hebben verschillende voorbeelden van studenten die zijn doorgestuurd door uitkeringsinstantie UWV. Soms worden jongeren zelfs gedwongen midden in het jaar te gaan studeren,

meer via NOS Nieuws.

Photo by hans s


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inkomen zorgbestuurders flink gestegen

Zorgverzekeraars houden miljarden achter de hand