in , ,

Gemeenten krijgen gezamenlijk besloten netwerk voor data

Het afsprakenstelsel Diginetwerk krijgt er een nieuw onderdeel bij: het Gemeentelijke Gemeenschappelijke -Netwerk (GGI-Netwerk). Met het GGI-Netwerk kunnen gemeenten veilig data uitwisselen met elkaar en andere overheden.

Met het afsprakenstelsel Diginetwerk worden bestaande besloten netwerken binnen de aan elkaar gekoppeld, waardoor ze gegevens kunnen uitwisselen.

Zo ontstaat uiteindelijk één besloten netwerk voor de overheid. ‘Organisaties wisselen binnen dit netwerk veiliger digitale informatie uit. Intensief samenwerken en het onderling uitwisselen van gevoelige gegevens wordt zo veiliger en makkelijker. Diginetwerk staat los van het en is daardoor veiliger dan open internet', zo melden de organisaties in een persbericht.

Behalve een GGI-Netwerk voor het delen van data, is er ook een mogelijkheid om een SaaS-omgeving (Software as a Service) neer te zetten, waarmee software via internet wordt aangeboden en via internet wordt gebruikt in de vorm van een abbonement.

Alles bij de bron; BinnlandsBestuur

Lees ook eens verder bij de bron: Gemeenten krijgen gezamenlijk besloten netwerk voor data


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Griekenland krijgt nog meer miljarden euro’s

Europees Parlement: EU pensioenfonds zal failliet gaan