in , , ,

Griekenland krijgt nog meer miljarden euro’s

Voor de schuldsaneringsmaatregelen krijgt Griekenland nog eens miljarden euro´s. Dat hebben de ministers van Financiën van de besloten.

In principe is het hele “hulpprogramma” van de respectievelijk eurozone, ECB en IMF sowieso alleen maar een schuldsaneringsmaatregel voor Griekenland. Dat wil zeggen: uiteindelijk stroomt het van de rechter broekzak in de linker. Maar daarvoor willen de donoren, die destijds in het kader van de zogenaamde “euro-redding” de schulden van privé schuldeisers van Griekenland overnamen, ook “hervormingen” zien, die er eigenlijk alleen maar toe leiden dat er een omvangrijke uitverkoop van staatseigendom plaatsvindt.

Nu hebben de ministers van financiën van de eurozone besloten om de volgende € 6,7 miljard van de ene broekzak in de andere te schoffelen, wat dan ook de laatste uitbetaling uit het derde zogenaamde “hulpprogramma” vormt. Dit doet men, omdat de Griekse regering 89 van de 110 eisen heeft uitgevoerd. Volgens de zullen er nog eens extra € 1,9 miljard als “cash-buffer” naar Athene stromen, omdat men er (terecht) van uitgaat dat de Grieken vanaf de herfst daadwerkelijk op eigen benen kunnen staan.

Voor de Grieken zelf worden ook de komende jaren hard. De enorme belastingverhogingen van de afgelopen jaren staan tegenover omvangrijke kortingen op de openbare uitgaven, om zodoende een groter financieel overschot te krijgen. In feite wordt daardoor echter de Griekse uitgeknepen, omdat het land helemaal niet in staat is om met behulp van de eigen productiviteit voor voldoende overschotten te zorgen. De Griekenland-crisis is dus nog lang niet voorbij.

Bron:
www.contra-magazin.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bitcoin is project van Amerikaanse inlichtingendiensten, medeoprichter antivirusbedrijf ontmaskert digitaal geld

Gemeenten krijgen gezamenlijk besloten netwerk voor data