in , , ,

Europees Parlement: EU pensioenfonds zal failliet gaan

Het in het jaar 2009 besloten pensioenfonds van het zal uiterlijk in het jaar 2026 failliet gaan. Dan moeten de -belastingbetalers ervoor garant staan.

Zoals de secretaris-generaal van het Europees Parlement, Klaus Welle, in een interne commentaar voor de begrotingscontrolecommissie meedeelde, heeft het voormalige pensioenfonds van de EU-parlementariërs een financieel gat van minstens € 326 miljoen. Dat betekent: ook onder de beste omstandigheden – dus met een jaarlijkse opbrengst van een uiterst onwaarschijnlijke 5% – is er vanaf 2026 geen geld meer. Bij een opbrengst van 2% per jaar reiken de middelen zelfs nog maar tot het jaar 2024.

Volgens de “Bild-Zeitung”, die hierover bericht, bezat het in het jaar 2009 ingestelde fonds eind 2016 weliswaar een vermogen van € 146,4 miljoen, de aanspraken van de voormalige EU-parlementariërs op hun pensioen bedroegen echter € 472,6 miljoen. De lopende jaarlijkse uitbetalingen bedragen € 20,3 miljoen.

In totaal, aldus het bericht, hebben meer dan 700 (ex-) parlementariërs aanspraak op betalingen uit het pensioenfonds en tot eind 2022 zullen minstens 145 van hen met pensioen gaan. Maar als er geen geld meer is, zullen de EU-belastingbetalers hiervoor moeten opkomen.

Omdat de Europarlementariërs oorspronkelijk geen pensioen kregen, werd het pensioenfonds in het jaar 1990 opgericht. Toen daarna in het jaar 2009 de EU-afgevaardigden-status werd ingevoerd, volgens welk de parlementariërs uniforme salarissen en een bijdragevrij pensioen uit de van het Europees Parlement (die ook door de EU-belastingbetalers betaald moet worden) kregen, werd het pensioenfonds gesloten.

Bron:
www.contra-magazin.com

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Laten we eerst maar eens stemmen of de burgers de EU wel willen ….. En dan zien we daarna wel verder.

Gemeenten krijgen gezamenlijk besloten netwerk voor data

Turkse inval in Syrië onderstreept westerse hypocrisie rond Koerden