in ,

Genvarianten van Neanderthalers blijken óók te beschermen tegen ernstige COVID-19

Al sinds de uitbraak van het coronavirus vragen onderzoekers zich af hoe het toch komt dat sommige patiënten er met milde klachten van af komen, terwijl anderen op de intensive care belanden en daar soms zelfs komen te overlijden.

Inmiddels weten we dat factoren zoals leeftijd en onderliggende aandoeningen van invloed zijn op het ziekteverloop. Ook toonden onderzoekers vorig jaar aan dat geërfde genen van Neanderthalers een grote rol spelen.

Maar niet alleen in negatieve zin, zo laat diezelfde onderzoeksgroep nu zien.

Chromosoom drie
Vorig jaar kwamen onderzoekers met een interessante studie op de proppen. Zo blijkt dat bepaalde genvarianten op chromosoom drie, de kans op een ernstig ziekteverloop vergroten.

Op chromosoom drie stuitten de onderzoekers op een genetische regio – bestaande uit zo’n 49.400 basenparen – die bij de ernstig zieke coronapatiënten anders was.

In totaal kon het team dertien genvarianten aanwijzen die verband houden met een ernstiger ziekteverloop. Mensen met die betreffende genvariant hebben drie keer meer kans om na infectie door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 kunstmatig beademd te ….

Lees verder bij de bron: Scientias


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mario8282
14 dagen geleden

De “Neanderthalers” zijn onze voorouders die geleefd hebben voor de zondvloed. Zij hadden veel betere genen, spieren, tanden enzovoorts. Omdat de genen bijna perfect waren, was voortplanting binnen de eigen naaste familie geen probleem. Ze leefden in de regel circa 900 jaar, 1 gewicht spier had circa 10 keer meer kracht dan de spieren van de hedendaagse mens. Ze leefden in een atmosfeer met een druk van 1,5 keer dan wat wij nu hebben en de zuurstof was 36% (in plaats van wat wij nu hebben 21% max.) – met zo’n lichaam en zo’n atmosfeer kon men makkelijk 100 km sprinten zonder buiten adem te geraken. De evolutietheorie is een vervalsing van de wetenschap. Onze lichamen evolueren niet, zij degenereren.

Het begint: Apple keurt alleen vaccinatiebewijsapps van gezondheidsorganisaties goed

Met je idiote transitie naar groene stroom: Zweden moet op energierantsoen