in ,

Genvarianten van Neanderthalers blijken óók te beschermen tegen ernstige COVID-19

2162005037 c8147fa035 dna test

Al sinds de uitbraak van het vragen onderzoekers zich af hoe het toch komt dat sommige patiënten er met milde klachten van af komen, terwijl anderen op de intensive care belanden en daar soms zelfs komen te overlijden.

Inmiddels weten we dat factoren zoals leeftijd en onderliggende aandoeningen van invloed zijn op het ziekteverloop. Ook toonden onderzoekers vorig jaar aan dat geërfde genen van Neanderthalers een grote rol spelen.

Maar niet alleen in negatieve zin, zo laat diezelfde onderzoeksgroep nu zien.

Chromosoom drie
Vorig jaar kwamen onderzoekers met een interessante studie op de proppen. Zo blijkt dat bepaalde genvarianten op chromosoom drie, de kans op een ernstig ziekteverloop vergroten.

Op chromosoom drie stuitten de onderzoekers op een genetische regio – bestaande uit zo'n 49.400 basenparen – die bij de ernstig zieke coronapatiënten anders was.

In totaal kon het team dertien genvarianten aanwijzen die verband houden met een ernstiger ziekteverloop. Mensen met die betreffende genvariant hebben drie keer meer kans om na infectie door het nieuwe coronavirus -CoV-2 kunstmatig beademd te ….

Lees verder bij de bron: Scientias

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
covid 19 docu the system

Het begint: Apple keurt alleen vaccinatiebewijsapps van gezondheidsorganisaties goed

wind turbine money

Met je idiote transitie naar groene stroom: Zweden moet op energierantsoen