in

Ghahehe wat een bende die politiek: Aboutaleb was ‘mosliminformant’ voor de VS

691857198 8f9aceadb6 fuck you1

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is in zijn tijd als wethouder in Amsterdam een contact geweest van de Amerikaanse autoriteiten. De Amerikanen zagen hem als één van hun beste moslimcontacten in Nederland.

Dat meldt de NOS op basis van informatie uit Wikileaks-documenten.

‘Slechtst geïntegreerd’

Na de moord op Theo van Gogh in 2004 wilden de Amerikanen zoveel mogelijk te weten komen over de Nederlandse moslims. De Amerikanen beschouwden de Nederlandse moslimgemeenschap als ‘het slechtst geïntegreerd’ van heel Europa.

Studiereis

De Amerikanen zochten contact met tientallen bekende en minder bekende moslims, vooral in Amsterdam: buurtagenten, journalisten, jongerenwerkers en de toenmalige wethouder Ahmed Aboutaleb.

De Amerikanen omschrijven hem in de Wikileaks-documenten als hun meest waardevolle contact. Aboutaleb en vier andere prominente moslims worden uitgenodigd voor een geheel verzorgde studiereis van drie weken naar de Verenigde Staten.

Reactie Aboutaleb

Tegen Rijnmond.nl ontkent Aboutaleb dat hij als informant voor de Verenigde Staten heeft gewerkt. Volgens de Rotterdamse burgemeester heeft hij als wethouder van Amsterdam, verantwoordelijk voor integratie,  met heel veel mensen -”uit de gehele wereld zo ongeveer”- gesproken over hoe de ontwikkelingen waren met de integratie van moslims in Amsterdam.

Lees verder via ‘Aboutaleb was ‘mosliminformant’ voor de VS’ – AD.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3540861791 e114342a52 idiots1

Pervers: Geven verzekeraars echt zoveel uit om jou te lokken?

abolition of borders

Aldus, we hebben ze gespekt met ons belastinggeld: Vrees ramkoers Athene met ECB om Griekse schuld