in

Pervers: Geven verzekeraars echt zoveel uit om jou te lokken?

Al naar een nieuwe  overgestapt? Verzekeraars willen dat graag, en dus adverteren ze voor wel een half miljard per jaar. Dat beweerde althans het consumentenprogramma Kassa (ruim 1,2 miljoen kijkers) zaterdag.

De die in de studio aanwezig waren, weerspraken dat getal, maar alleen financieel directeur Ruben Wenselaar van verzekeraar Menzis had meteen andere cijfers paraat. Hij sprak over een reclamebudget van 7 miljoen. Wie heeft er gelijk: Kassa of de verzekeraars?

Waar is dat half miljard op gebaseerd?

Presentator Brecht van Hulten zei dat ze het bedrag baseerde op “betrouwbare bronnen”, maar in feite was dat op eerdere publicaties, laat Kassa-redacteur Pauline van Voorst weten. Zij verwijst naar publicaties over marketingkosten van zorgverzekeraars, van het journalistieke platform De Onderzoeksredactie (dat inderdaad een half miljard noemt), van de ‘Gezondgids' van de Consumentenbond (dat spreekt over 492 miljoen euro in 2012) en De Telegraaf (541 miljoen, in 2012).

Lees verder via NRC Q.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

NL liked pffff : 25.000 likes tegen taakstraf Pool voor doodrijden opa, oma en kleindochter (2) uit Heesch

Ghahehe wat een bende die politiek: Aboutaleb was ‘mosliminformant’ voor de VS