in ,

Global Cooling: Sneeuw valt in de buurt van Rome terwijl Italië de koudste septembertemperaturen in 50 jaar ondergaat

’s koudste september in 50 jaar”, luidt de kop van een wantedinmilan.com- artikel van 28 september.

Afgelopen weekend leed Italië een plotselinge en dramatische temperatuurdaling. Het kwik daalde in het hele land met 10 tot 15 graden Celsius , wat resulteerde in de koudste temperaturen in september in Italië sinds het begin van de jaren zeventig (sinds de ‘zwakke’ zonnecyclus 20) .

De ijskoude kou, afkomstig uit het noordpoolgebied, zorgde ook voor zware sneeuw in het vroege seizoen op de meest ongewone plaatsen: sneeuw viel in september op de heuvels in het grotere gebied van Rome en in de regio Lazio . Volgens de Italiaanse krant  Corriere della Sera valt er in Lazio zelden zo vroeg sneeuw.

Zeldzame septembervlagen werden ook geregistreerd in Monte Livata (nabij Subiaco), Cervara di Roma, Ciociaria, Campocatino en Forca d’Acero, evenals in het gebied van S. Donato Valcomino, waar Lazio en de regio Abruzzo samenkomen.

Zelfs de grote steden, met al die gegevensvervuilende stedelijke hitte, hadden nog steeds een “bijzonder intense” koude aanval. Milaan en Turijn registreerden recordbrekende dieptepunten van respectievelijk 5C (41F) en 4C (39F) in de nacht van zondag 27 september. Ter vergelijking: het gemiddelde dieptepunt van Milaan voor de tijd van het jaar is 16C (61F), met de status van Turijn bij een zwoele 17C (63F).

De kou in het weekend was wreed en verreikend, en vooruitkijkend, wordt verwacht dat Italië de rest van de week abnormaal koud zal blijven (tenminste) .

Lees verder bij de bron: Elektrovert


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet sluit avond- en nachtklok niet uit

‘Groene Europese Commissie’ verklaart verbod op gebruik kankerverwekkend glyfosaat als illegaal