in , ,

Goh, ministeries saboteerden ICT-onderzoek Elias

3769283867 01c3214399 fail1

De ICT-onderzoekscommissie Elias werd van het kastje naar de muur gestuurd. Informatie was “ontijdig, incompleet en foutief”.

De ICT-faalcommissie haalt hard uit naar ministers Schultz (Infra) en Asscher (Sociale zaken). De departementen hebben het onderzoek naar ICT-falen bij respectievelijk tunnels A73 en Werk.nl ernstig gefrustreerd. Dat blijkt uit correspondentie tussen ‘Elias’ en de ministers. Die informatie zit wat verstopt achter in een bijlage van heteindrapport ‘Naar grip op ICT’, ontdekte Kees Berghuis, chef van de politieke redactie van RTL Nieuws.

De parlementaire onderzoekscommissie werd aan het lijntje gehouden met vertragingen, onvolledige en zelfs incorrecte documentatie. Pas bij escalatie richting bewindslieden kwamen de ambtenaren met de juiste informatie over de brug, een procedure die bij WOB-verzoeken van bijvoorbeeld journalisten niet mogelijk is.

Ontijdig, incompleet en foutief

Het gaat om “ernstige tekortkoming in de correcte informatieverstrekking”….

Lees verder via Webwereld.

 

Foto via griffithchris cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3540861791 e114342a52 idiot1

Burger moet het Rijk met privacy gegevens maar vertrouwen : ICT-beveiliging bij Rijk is vooral twee jaar praten

4212440565 ed2e86c880 kinderen armoede1

Crisis drukt miljoenen kinderen in armoede