in

Google aangeklaagd in de VS om illegaal monopolie

5346829113 22015fd16d google1

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat Google aanklagen wegens een illegale monopoliepositie op het gebied van zoekmachines en het adverteren in zoekresultaten.

Het ministerie zal Google later op dinsdag officieel aanklagen, melden The New York Times en The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Het gaat om de grootste zaak van de Amerikaanse overheid tegen een techbedrijf sinds de grote rechtszaak tegen Microsoft.

Volgens de Amerikaanse regering zou Google in zijn twee belangrijkste markten een monopoliepositie hebben.

Google verdient zijn meeste geld aan zijn zoekmachine en advertenties in die zoekmachine, en geldt als veruit de grootste zoekmachine en het grootste online advertentiebedrijf.

Breedgedragen zorgen

De Amerikaanse politiek kent in zijn strijd tegen de grote techbedrijven een zeldzame samenwerking tussen de Democraten en Republikeinen. Beide partijen vinden dat de macht van de ‘Big Five’ te groot is geworden; het gaat om ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pensioen

In het nieuwe pensioenstelsel kunt u al snel op een houtje gaan bijten

red letters neon light

Hoe kan het dan dat een telg van de Rothschild familie al in 2015 een patentaanvraag deed voor een covid-19 test?