Griekse Lening (Schulden) bij NL burger blijft maar groeien

Arno Wellens heeft weer een een geweldig stuk gepubliceerd via 925. Arno bestudeerde de cijfers rondom Griekse schulden tussen 2011 en 2014. Wat blijkt?

Als we naar de cijfertjes kijken (welke bankiers hebben het Griekse hulpgeld in hun gevoerde zakken gestopt) dan is het volslagen duidelijk … Wie krijgt er nog geld van Griekenland? Kort gezegd daalt de exposure van de banken, omdat overheden zo vriendelijk waren de private banken te ontlasten. Maar sommige komen er beter af dan andere.

Er is in dat tijdperk 40 miljard gemeenschapsgeld overgedragen van burgers via Griekenland naar… Franse bankiers! Maar omdat het via Griekenland liep, is de burger wel verantwoordelijk gemaakt om die 40 miljard die als kado naar Franse bankiers ging, volledig terug te betalen! Want vergeet niet, de EU, IMF en ECB zetten Griekenland precies daarvoor onderdruk. Meer boeiende bevindingen, na de breek.

Wat opvalt is dat de totale schuld die uitstaat bij overheden toeneemt met € 70 miljard, terwijl de exposure van private partijen, zoals banken en verzekeraars, afneemt met € 40 miljard

Daar kunnen we twee conclusies uit trekken. Een: bankiers mogen hun rommel bij de belastingbetaler dumpen en twee: het jarenlange bijstaan heeft alleen maar tot meer probleemschulden geleid. Die zijn namelijkmet 35 procent gestegen. 

De oplettende lezer zal gezien hebben dat we niet de Grieken, maar de Fransen aan het helpen zijn. Frankrijk is de grote winnaar van hulp aan Griekenland.

Nadruk door LLE. En de Nederlandse belastingbetalers?

Nederlandse banken hadden hadden in 2011 nog € 2,6 miljard tegoed van de Grieken en onze overheid (‘al dat geld komt terug, met rente’) € 7,3 miljard: een mooi totaal van net geen € 10 miljard in 2011 (het rode vakje). In 2014 is dit bedrag gestegen naar € 14,7 miljard, bijna vijftig procent meer.

‘Geen cent meer naar Griekenland’ (Verkiezingstijd Rutte), maar toch wel… 50% meer zelfs. Uit al deze cijfers en resultaten blijkt weer dat de EU bijzonder lelijk in elkaar steekt.

Lees het betoog van Arno, waardoor het ineens volledig duidelijk en logisch is waarom Spanje nu aan de beurt is voor de functie van Dijsselbloem. Het is een vriendendienst, een beloning. Pijnlijk duidelijk, kansloos duidelijk.

Lees verder via: Lang Leve Europa!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef jouw mening

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close