in , ,

Grootkapitaal profiteert van Draghi zijn geldpers, burgers de pineut

5a90a0e6675e8250841d79e6 640 euro e14221184182861

De actie van Draghi heeft toch meer negatieve reacties opgeleverd dan ik oorspronkelijk had durven hopen. Van ex-bankpresidenten (o.a. Wellink en Trichet) tot en met Tweede Kamerleden aan toe lijkt men langzaam in te zien dat (wat wij insiders op deze site al lang wisten) de waanzin van de euro zeer nadelige gevolgen gaat krijgen. Het is al jaren zichtbaar dat door alle voorgaande acties van de ECB een geldstroom is ontstaan van Noord Europese landen naar de Zuid Europese landen. Het heeft alles te maken met de foute samenstelling van onze muntunie. Een muntunie waarin landen zijn verenigd met oude culturen en eigen behoudende gewoonten en afwijkende fiscale regels. Als ieder euroland er ook nog eens een eigen regering op nahoudt en in Brussel maandenlang debatteert met vele eurocommissarissen over de te nemen besluiten, dan kunnen we gevoeglijk spreken van een enorm log apparaat waarbij de loomheid van een nijlpaard nog niets voorstelt.

draghi

Is Draghi wel soeverein

Waar het mij nu om te doen is, is dat ondanks toenemende bezwaren binnen de noordelijke eurolanden toch die geldkraan wagenwijd open wordt gezet door Draghi. Hij is een Italiaan maar zou als onafhankelijk ECB-president soeverein moeten handelen. Stel dat Klaas Knot of Jens Weidman op zijn positie had gezeten. Hoe zou dan het beleid van de ECB er hebben uitgezien? Uiteraard worden beleidsbeslissingen genomen door het volledige bestuur en worden stemmingen alleen uitgevoerd als niet helemaal duidelijk is of er een meerderheid achter voorgenomen beslissingen staat. Helaas bestaat het bestuur in grote meerderheid uit bankpresidenten van landen die grote belangen hebben bij het in stand houden van een transferunie en juist daarom was ook nu te verwachten dat Draghi en zijn trawanten hun zin zouden krijgen.

Grootkapitaal profiteert, Nederlanders ongevraagd de pineut

Wij Nederlanders staan er bij en kijken er naar. We weten dat onze welvaart hoger wordt ingeschat dan in de warme landjes en dus mag uit solidariteit bij ons wel wat worden weggenomen, toch? Maar denken wij Nederlanders daar wel allemaal hetzelfde over? Nee, natuurlijk niet. Er zijn heel veel medelanders die niets zouden willen en kunnen bijdragen wanneer hun vrijwillig werd gevraagd een bijdrage te leveren. Nu storten we allemaal ongewild, behalve dan de D66-eurofielen, enorme bedragen in die bodemloze europut. Of het nu gaat via de toezeggingen in noodfondsen met honderden miljarden uitgeleend geld, of het gejojo met onze euromunt op de valutamarkt. Uiteindelijk zijn wij belastingbetalers de pineut als straks duidelijk wordt dat leningen niet terug betaald kunnen worden en de euro ons nog meer ellende brengt met verdere waardevermindering door de exercitie van de ECB. Ingevoerde producten worden duurder en de zo gewilde prijsdaling van olie gerelateerde producten worden afgeremd. De ingezette prijsdaling is ontzettend hard nodig in ons land waar de woonlasten dit jaar helemaal de pan gaan uitrijzen.

Lees verder via Grootkapitaal profiteert van Draghi, burgers de pineut.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
noah1

Crisis-acteurs, False Flags en hun regisseurs

5881715745 0344ea08f8 Natuurmonumenten1

Marc, baas Natuurmonumenten krijgt meer salaris dan Mark, premier Nederland