in ,

Handelsoorlog VS-China: 2-1

handelsoorlog 2 1

Op maar liefst 1300 nieuwe Chinese producten wordt door de VS een importtaks van 25 procent geheven,aldus Zerohedge. De handelsoorlog begeeft zich naar een volgende fase.

Wat Biflatie hier voorspeld had materialisteert zich (helaas). De economische strijd die president Trump luttele weken geleden ingezet heeft versus Chinese producten escaleert en… big time! Hij viel als eerste aan met een belasting op Chinees staal. Deze laatste reageerde uiteraard (maar dan nog voorzichtig) met een taks op 128 Amerikaanse producten waaronder vooral voedingsmiddelen. Dus wat doet ‘degene die de grootste wil hebben’ vandaag? Tien keer harder aanvallen!
Twéé-één dus in een domme strijd (zoals de meeste echte oorlogen ook beginnen) die niemand kan winnen…

En het zijn niet van de minste Chinese producten die plotsklaps aanzienlijk duurder zullen worden voor de Amerikaanse burger. Voornamelijk grondstoffen en componenten voor alledaagse gebruiksartikels. Van computers en speelgoed tot televisies en auto-onderdelen. “Stuff you put in your home: targeted”, zoals de Chinese Vice-president voor Handel het benoemt. Voor een handelswaarde van maar liefst 50 miljard dollar! Het zal zijn “populariteit” (Trump is toch tegen alle verwachtingen in verkozen hé?) niet ten goede komen. Dit raakt de (meeste) mensen in hun portefeuille en het is alsof je ze een steek recht in het hart geeft!

“Zij zijn begonnen, Meester!”

Aldus Trump is zijn initiële actie van Chinese producten extra belasten slecht een réactie op “Made In China 2025″. Een plan uit 2015 waarin tien sectoren genoemd worden die ondersteuning behoeven om het land naar een hoger productieniveau te tillen. Maar de VS vat dit nù, onder een andere president, op als ‘We’re going to dominate every single emerging industry of the future, and therefore your economies aren’t going to have a future”, verklaart een vooraanstaand adviseur van het Witte Huis. (Waarom moeten we nu ineens denken aan die filmkomedie uit 1994, “Dumb And Dumber”…?)

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ANP 49656139 1200x800

Eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie: “Islam is onze toekomst”

geld

Lagere inkomens de dupe van verschuiving van directe naar indirecte belastingen