in ,

Handig digitalisering, privacy weg: Slimme camera registreert afwijkend gedrag in kinderopvang

Na de beruchte Amsterdamse zedenzaak rond Het Hofnarretje heeft recherchebureau Justitia Digitalis, mede op basis van gesprekken met psychiaters, veroordeelde pedofielen, rechercheurs en andere deskundigen, het Kompletigo-systeem ontwikkeld om de veiligheid in de te vergroten.

Het systeem werkt met diverse Fisheye 's die beelden van 360 graden maken van de ruimtes in kinderdagverblijven. Die beelden worden naar een server gestuurd en door een computer automatisch geanalyseerd. Als medewerkers afwijkend gedrag vertonen – bijvoorbeeld vaker dan gebruikelijk zich met een kind onttrekken aan het cameratoezicht of op afwijkende wijze een luier verwisselen terwijl een collega met rookpauze is – slaat het systeem alarm.

Een onderzoeker bekijkt dan de beelden, die overigens anoniem en gescrambled zijn, zodat de personen onherkenbaar zijn. De onderzoeker kan dan via het systeem aanvullende vragen stellen aan de contactpersoon van het kinderdagverblijf, nog steeds zonder te weten om wie het gaat.

Lees verder via PrivacyNieuws

Foto via Poster Boy NYC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nederland wordt beetje te laat wakker: ‘Nederlanders willen ziekenfonds terug’

CBP vernietigend over databeveiliging ziekenhuizen, EPD wel veilig?