in ,

Het einde van ‘s werelds monetaire dollarsysteem

usa 1026228 1280

China’s State-Owned Media Proclaims Petroyuan Will “Shake People’s Confidence In The US Dollar”, kopt Zerohedge boven dit artikel. Het recente ‘Shanghai Crude Futures Contract‘ zet de werelddominantie van de Amerikaanse dollar op de helling. Waardoor die vanaf nu alleen maar bergaf kan gaan. Inderdaad, het wereld-monetaire systeem was sedert meer dan 5000 jaar gebaseerd op fysiek goud en zilver. De Amerikaanse dollar werd echter de wereldreservemunt want olie, ’s werelds meest waardevolle want onontbeerlijke grondstof, kon enkel en alleen met die dollar gekocht worden. Maar is het einde van het monetaire dollarsysteem in zicht?

Olie kopen met Yuan

Maar nu is er een alternatief, en niet van het minste. Jawel, de hele wereld kan nu aardolie kopen via China, in Yuan, en straffer nog: wie deze Chinese munt niet bezit kan ze kopen – met goud! Het betekent het begin van het einde van de hegemonie van de Amerikaanse dollar en ondanks het machtigste leger en economie ter wereld. Wellicht betekent het ook in due time het einde van de Amerikaanse overheersing van de wereld, de wereldeconomie.

usa 1026228 1280

De waarde van aardolie

Het is eerder geprobeerd, een munt te creëren, een manier om aardolie te prijzen in andere valuta. Door Saddam Hoessein, Moammar Mohammed al-Qadhafi bijvoorbeeld (en we weten hoe dié geëindigd zijn). Ook andere landen poogde en pogen de petrodollar te ondermijnen:  ‘Venezuela, North Korea, and Syria’. ‘America’s hostility toward that group is, of course, purely coincidental’… Maar China, nu? Dat wordt nog een hele boterham om die op Amerikaanse lijn te krijgen.

De nieuwe vijand

Je merkt ’t al weken in de internationale media met de meest wilde verklaringen van Amerikaanse officials, bedreigingen, economische aanvallen (extra heffingen op Chinese producten bijvoorbeeld). Ze, de Amerikaanse massa, wordt klaargestoomd om een nieuwe ‘vijand” te herkennen en erkennen. Mensen, het gaat ‘m allemaal om die dollar, de greenback, want zodra dié zijn status van wereldreservemunt verliest, is het gedaan met de macht van the Good ole’ US of A.  En daarmee zal ook de wereldmacht, op financieel en economisch gebied alvast, eveneeens officieel overgaan in de handen van China.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fnvijmond

De grote staking in het streekvervoer en de solidariteit

Schermafbeelding 2018 06 28 om 22.19.53

Populaire Facebook-app Nametests lekte data 120 miljoen gebruikers