in

Het failliet van de brandweer in Noord-Holland-Noord. Duikers mogen niet meer duiken.

De tragische dood van brandweerduiker John Impink bracht de Veiligheidsregio tot het uitvoeren van een onderzoek naar de uitrusting en protocollen bij de brandweer.  De schokkende conclussie was dat deze ernstig tekort schoten waarna de duikers bij de brandweer van de regio Hoorn , waaronder Medemblik, en Heerhugowaard een duikverbod hebben gekregen tot dit is hersteld.

Afgelopen september kwamen wij al met het bericht dat de brandweerregio's volledig op de schop gingen en er ook bij veel korpsen behoorlijk bezuinigd zou gaan worden. Zo worden de vrijwilligers bij de brandweer geslachtofferd omdat zij hun huidige volwaardige plek gaan verliezen. Komen er minder mensen op een auto en moet er mogelijk afscheid worden genomen van 1 blusvoertuig. Medemblik heeft dan nog maar 1 bluswagen op 9000 inwoners.

Per 1 januari 2015 vallen alle brandweerkorpsen in West-Friesland onder het bevel van de nieuwe veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. En of dat nu zo'n goed idee is moet nog maar blijken.

Dat met het wegbezuinigen van diverse voertuigen, en manschappen op een bluswagen grote problemen kunnen en gaan ontstaan bleek bij de brand afgelopen 22 juni in Andijk waar een kroeg tot de grond toe afbrandde. Brandweerlieden moesten zelfs uit Avenhorn komen, aanrijtijd minimaal 30 minuten, om assistentie te verlenen. Zijn er in de gehele regio West-Friesland maar 2 ladderwagens beschikbaar ( Hoorn en Enkhuizen) .

via Medemblik Actueel.

Foto via raymondklaassen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kadootje van de burgers: Grond voor hek vakantievilla koning WIlli-vastgoed kost ons/de staat half miljoen

VVD is meeuw liever kwijt dan rijk: ‘De meeuw moet je niet beschermen, maar bestrijden’