in , ,

Kadootje van de burgers: Grond voor hek vakantievilla koning WIlli-vastgoed kost ons/de staat half miljoen

Koning Vastgoed blijkt weer eens uit de staatskas te hebben gegraaid, zonder verantwoording af te leggen. Die dure villa in Griekenland, daar is een beveiligingsmuurtje omheen gezet.
Maar om onduidelijke redenen waar niemand, en met name niet, antwoord op wil geven, is er voor dat muurtje een lapje grond gepacht rondom de grond die bij de villa hoort. Voor de 1400 vierkante meter (waarde: ongeveer 35.000 euro) betaalt de schatkist461.000,- euro.
En dat is een half miljoen dat verzwegen werd toen er eerder vragen aan Rutte werden gesteld over de kostprijs van het vakantiehuisje van de familie Willie. Want, zo redeneren Rutte en de RVD: het volk, de politiek en de pers moeten gewoon hun muil houden als Willie geld uit de belastingzak haalt om zijn onroerend goed op te sieren met een muurtje.

via GeenStijl

De Nederlandse staat heeft alleen al voor de pacht van twee stroken grond rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander 461.000 euro moeten betalen.

Het bedrag werd vorig jaar betaald aan een buurvrouw, om op die grond een beveiligingshek te plaatsen. Dit blijkt uit documenten waarover RTL Nieuws beschikt.

De deal met de buurvrouw werd gesloten via een Griekse advocaat. Die moest in opdracht van minister Opstelten (Justitie) onderhandelen om de grond koste wat kost te krijgen. De advocaat trad via een machtiging van Opstelten aan een Haagse notaris op als ‘speciale gevolmachtigde en zaakwaarnemer van de staat'. Een jaar nadat Willem-Alexander de woning kocht, werd door de voor de pacht krap een half miljoen betaald, terwijl de werkelijke marktwaarde van de grond volgens de stukken slechts 35.414,- euro bedraagt.

Niet duidelijk is hoeveel de staat – naast de pacht van de grond – verder aan kosten maakt. Premier Rutte heeft het bedrag van 461.000,- euro verzwegen in antwoorden op eerdere vragen uit de . Die eiste eerder al opheldering over de precieze rol van de overheid bij de privé-vakantiewoning en de gevolgen voor de schatkist.

Volgens de notariële akte zijn de twee stroken land (van 1034 en 376 m2) onder meer bedoeld voor het plaatsen van een ‘beveiligingshek'.

via RTL Nieuws.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het koste ruim 1,5 ton aan belasting geld en niemand weet waar NPO voor staat

Het failliet van de brandweer in Noord-Holland-Noord. Duikers mogen niet meer duiken.