in

Het fascisme in nederland

3364694478 b4193c1341 fascisme

Het fascisme is te herkennen aan de techniek waarmee het met omgaat. Het is niet zozeer een specifiek gedachtegoed. Enkele aspecten van de fascistische techniek zijn: om de massa te beheersen, een charismatisch leider, een beweging die op zich niet democratisch georganiseerd is en inspeelt op gevoelens van onrust, wrok, rancune en .

Dit is geen vergelijking met de Tweede Wereldoorlog, het is juist een vergelijking met hoe het fascisme begonnen is.

Het hedendaags fascisme is een gevolg van:

  • Politici die hun eigen gedachtegoed verloochenen, zoals en Opstelten doen als zij jihadstrijders de dood toewensen. De hoogste bestuurder van het land en de minister van Veiligheid en  vinden dat jihadisten beter kunnen sneuvelen dan achter tralies belanden, zoals in een gewone rechtsstaat het geval hoort te zijn.
  • Er zijn zes bankiers van ABN Amro, geleid door oud--minister van financiën Zalm, over de schreef gegaan in Dubai. De pseudo-ambtenaren van de staatsbank zijn mogelijk betrokken bij witwassen en terrorismefinanciering.
  • Topbankiers bezorgden ons eerst een systeemcrisis die alleen al bij staatsbank ABN Amro 28 miljard euro aan gemeenschapsgeld heeft gekost. Ze kleden ons schaamteloos uit met te hoge hypotheektarieven en gaan gewoon door met hun oude gedrag van ikke, ikke en de rest kan stikke. De graaicultuur binnen de regeringspartij en in de financiële wereld in het algemeen die de maatschappij nog steeds vergiftigd met het idee dat veel geld verdienen het allerbelangrijkste in het leven is en ondanks de crisis exorbitant hoge bonussen betaald aan mensen die producten verkopen die niet deugen. Het vaste salaris van de ABN Amro bestuurders steeg in 2014 met bijna 17 procent naar 707.500 euro.
  • Een openbaar ministerie dat een crimineel 4,7 miljoen euro cadeau doet om een grotere crimineel te pakken gedraagt zich als justitie in een ordinaire bananenrepubliek. Fred Teeven vindt dergelijk handjeklap met criminelen ‘volledig juist en terecht', hoewel de deal het daglicht niet kan velen.
  • En de massamedia die vermaakt in plaats van gedegen informatie te verschaffen en liever de buikspreker ván dan een kritische spiegel vóór het volk is.

Oud-VVD'er Wilders bepaalt inmiddels de volledige politieke agenda en ondertussen worden de echte problemen, een economische en ecologische crisis niet aangepakt. Het financieel uitknijpen van de is een regelrechte aanslag op de democratie.

Geld is macht. Macht leidt per definitie tot onderdrukking en uitbuiting

Wanneer de rijken de armen beroven heet het ‘zakendoen'. Als de armen terugvechten dan heeft men het over ‘rellen' en ‘geweld'.

Lees verder via: Stop de bankiers

Photo by Camarade Tova cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4776903517 62865187be gerrit zalm

Wiki, Het meest gladde stukje vreten: Zalm (ABNAMRO)

10741398406 2e6b274f09 ABN AMRO

ABN Amro heeft na beursgang een restschuld van 15 miljard bij NL bevolking