in

Hoe BIZAR: Veroordeelde pedofiel adviseerde regering Engeland

2469641739 60fbea812d england goverment1

In 1970 adviseerde een pedoseksueel het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken over het jeugdzorgbeleid, meldt de BBC. Peter Righton werkte destijds als expert op het gebied van kinderbescherming. Later werd hij veroordeeld voor kindermisbruik en sinds vorig jaar is de inmiddels overleden Righton de spil in een onderzoek naar een netwerk van pedoseksuelen.

Voordat Righton adviseur jeugdzorg van de regering werd, was hij leraar op een school. Hij werd daar weggestuurd nadat hij was betrapt op kindermisbruik. Hij heeft later ook toegegeven dat hij jongens heeft misbruikt.

Hij schreef in 1970 een rapport met adviezen die tot allerlei hervormingen leidden in Britse kindertehuizen. Righton ging langs bij kindertehuizen om te kijken of zijn adviezen werden opgevolgd. Daarbij sprak hij ook met individuele jongens, die hij volgens bronnen bij de BBC heeft misbruikt.

via NOS Nieuws.

Foto via Lawrie Cate cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6493457355 cbcfd33c39 armoede2

Armoede groeit hard in nederland

13602354525 d625cc0f93 rente1

‘Rentederivaten tikken als tijdbommen onder publieke instellingen’