in

Hoeveel bitcoin is er inmiddels al gemined?

bitcoin digitaal

Veel mensen vragen zich af hoeveel bitcoin er inmiddels al is gemined. Nu, het schiet aardig op. Op 26 april 2018 is de 17 miljoenste bitcoin gemined. Met een maximaal aantal van 21 miljoen bitcoins is dit een belangrijke mijlpaal voor de eerste en veruit grootste cryptocurrency ter wereld. Meer dan 80% van alle bitcoins is inmiddels dus gemined. Daarmee wordt de schaarste van de steeds populairder wordende cryptocurrency nogmaals benadrukt.

Wat betekent dit voor de koers?

Afgelopen december en januari steeg de vraag naar bitcoins enorm. Deze vraag zorgde ervoor dat 1 bitcoin een recordwaarde van 20.000 dollar bereikte.

“In tegenstelling tot euro’s en dollars, die bijna onbeperkt bijgedrukt kunnen worden, is er een limiet op het maximale aantal bitcoins dat ooit in omloop zal komen. De schaarste die hiermee wordt gecreëerd is één van de belangrijkste eigenschappen van bitcoin. De bezitters van bitcoin worden op die manier beschermd tegen inflatie” 

Aldus Mike Hutting, CEO van cryptocurrency broker BTC Direct.

Achtergrondinformatie over bitcoin minen

Een belangrijke rol in het Bitcoinnetwerk is weggelegd voor de miners. De miners zetten de rekenkracht van hun computers in om het netwerk te beveiligen en om transacties te verwerken. Als beloning voor het inzetten van hun rekenkracht ontvangen zij ‘nieuwe’ bitcoins.

Gemiddeld wordt er iedere 10 minuten een nieuw blok gevonden en toegevoegd aan de blockchain. De miner die dat nieuwe blok als eerste heeft gevonden ontvangt als beloning 12,5 nieuw geminede bitcoins.

Aanbod van nieuwe bitcoins

Ongeveer iedere vier jaar halveert het aantal bitcoins dat vrijkomt bij een nieuw gevonden blok. Satoshi Nakomoto, de anonieme bedenker van Bitcoin, minede in januari 2009 het allereerste blok. Als beloning daarvoor kreeg hij toen de allereerste 50 bitcoins die ooit in omloop kwamen. De laatste ‘block halvering’ dateert van juni 2016 toen de beloning van 25 naar 12,5 bitcoins daalde. In 2020 zal er een nieuwe halvering naar 6,25 bitcoins volgen. Verwacht wordt dat de laatste bitcoin in het jaar 2140 wordt gemined.

Lees ook eens verder bij de bron: Biflatie.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12242458194 b9e3179fc5 dokter

Barbie leverde het bewijs van de ontwerpfout in het EPD waar velen al voor waarschuwden

2017 FOODWATCH BTW 350x250

Groente en fruit duurder? Stop dit kabinetsplan!