in ,

Huisafval te goed scheiden = BOETE!

De wereld op zijn kop : Het is een boete voor goed gedrag, zegt een woordvoerder van het gewest Brabant-Noord: “Wij hebben onze inwoners gestimuleerd om hun afval goed te scheiden en worden daar nu voor bestraft.”

Wie gaat er weer voor opdraaien? Wederom de burgers via de gemeentelijke belastingen :

De gemeenten gaan de boete verhalen op de inwoners, door de afvalstoffenheffing te verhogen. Ze hadden gehoopt dat de provincie zou bijspringen, maar -gedeputeerde Bert Pauli heeft al gezegd dat dat niet gebeurt.

De Brabantse weet zich geen raad met de boete die afvalverwerker Attero oplegt aan gemeenten die te veel afval hebben gescheiden. “Hoe leggen we dit uit aan de ”, vraagt het Brabantse -Statenlid Henk Leenders zich af.

In 1993 hebben de gemeenten en Attero een contract gesloten voor het verwerken van restafval. De laatste jaren voldoen veel gemeenten niet meer aan die afspraken, doordat steeds meer afval gescheiden wordt ingezameld.

Miljoenenboete

De boete die ze daarvoor krijgen, hing al maanden in de lucht en nu is duidelijk dat dertien gemeenten in het gewest Brabant-Noord 2,8 miljoen moeten betalen.

De regio West-Brabant moet 1,3 miljoen euro betalen, het samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2,8 miljoen en het regionaal overleg Hart van Brabant bijna 114.000 euro.(bron)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

UWV stuurt op boete en strafkorting ipv werk

‘Android-apps kunnen onopgemerkt foto’s maken’