in ,

UWV stuurt op boete en strafkorting ipv werk

‘verdient' jaarlijks miljoenen aan uitkeringsgerechtigden. Boetes leverden vorig jaar 23,3 miljoen op, een veelvoud van de opbrengst in 2012. Hoeveel daarnaast werd bespaard via strafkortingen op uitkeringen, is niet bekend maar ook hier gaat het om miljoenen. Zowel boetes als strafkortingen zijn vorig jaar fors toegenomen. Het aantal boetes steeg met vijfduizend tot 46.900, het aantal overtredingen van de inspanningsplicht steeg tot 125.000. Dat was een jaar eerder nog 89.700.

Iemand anders: “Als je 200 mensen aan werk helpt, scheelt dat uitkeringen. Maar je kunt het zelfde financieel resultaat behalen als je mensen boetes oplegt of kort op de . Hier wordt op gestuurd door het management.” Medewerkers zitten daarom dag in dag uit te grasduinen in bestanden. “Ze volgen mensen intensief om te kijken of mensen fouten maken. Als ze iets vergeten, wordt er direct een sanctie opgelegd.”

Lees verder hier.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belasting bezorgt u een fijn weekend : 30.000 verkeerde belastingbrieven

Huisafval te goed scheiden = BOETE!