in ,

Jaap van Dissel (RIVM) geeft toe: sterftecijfer coronavirus is te vergelijken met dat van de griep

Gisteren kon -Kamerlid Wybren van Haga kort in debat met Jaap van Dissel, van het . En dat legde de nummer twee van Forum voor Democratie geen windeieren: Van Dissel moest toegeven dat griep en het uiteindelijk een te vergelijken sterftecijfer hebben, iets waar tot dusverre altijd met een grote boog omheen werd gefietst.

Wybren van Haga besloot in de laatste technische coronabriefing van de huidige Kamerperiode toch nog even die ene belangrijke vraag te stellen: en griep, lijken die virussen eigenlijk niet méér op elkaar dan de instanties tot dusverre wilden toegeven?

Eén van de punten waarop Van Haga duidelijkheid wilde is: hoe zit het nu eigenlijk met de Infection Fatality Rate (IFR, of sterftecijfer) van het coronavirus? Als hij naar de cijfers kijkt concludeert hij dat het in de buurt van die van de griep zit. Klopt dat? Het antwoord daarop van Van Dissel was duidelijk: ja, dat is inderdaad het geval.

“Ik worstel nog een beetje met die IFR’s, want ik zeg altijd dat de IFR van Covid vergelijkbaar is met die van een zware griep. Maar ja, er zijn zoveel verschillende getallen in omloop,” legde ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Opdat we toch van vlees afgedwongen worden: Zeewier gedijt goed tussen de windmolens op de Noordzee

Gaat goed: Ook IJsland, Noorwegen en Italië stoppen tijdelijk met gebruik AstraZeneca-vaccin