in ,

Je verwacht het niet: Anonieme app Whisper schendt privacy

2134935915 d08f9a01b5 anonymous1

De social media-app Whisper, die de anonimiteit van de gebruikers hoog in het vaandel heeft, blijkt het toch niet zo nauw te nemen met de privacy.

Volgens The Guardian legt de app de locatie van gebruikers vast en spelen de makers informatie door naar het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Volgens de krant is de app in de VS vooral populair onder militairen, die Whisper gebruiken voor bekentenissen die ze niet op Facebook of Twitter zouden willen posten.

Anders dan de makers beweren, zou de app volgens The Guardian wel degelijk de locatie van gebruikers registreren en hun bewegingen vastleggen, zelfs bij mensen die nadrukkelijk aangeven dat niet te willen. Ook bij gebruikers die de locatievoorzieningen van hun smartphone hebben uitgeschakeld, weet de app de locatie bij benadering te bepalen.

Lees verder via PrivacyNieuws.

 

Foto via ubiquity_zh

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
15364221127 51ee709a16 Koopkrachtverlies1

Koopkrachtverlies gepensioneerden loopt op

Uw (R)overheid: “Als verwardheid overgaat in psychose”