in

Jij geen rente maar salaris topbankiers steeg vorig jaar met 7,6 procent

De best verdienende CEO’s van 20 grote banken wereldwijd verdienden vorig jaar gemiddeld 7,6 procent meer dan in 2014. En dacht je dat Europese bankiers veel verdienen? Think twice: in Amerika is het salarisstrookje bijna twee keer zo hoog.

Gemiddeld verdienden de bestuursvoorzitters in Amerika, , Canada en Australië zo’n 13,1 miljoen per jaar, blijkt uit een inventarisatie van Financial Times en onderzoeksbureau Equilar.

De bestuurders van JPMorgan Chase, Goldman Sacks, Citi, Wells Fargo, Bank of America en werden het hoogst betaald en kregen gemiddeld 20,7 miljoen dollar. Dat bedrag is inclusief en pensioen stortingen. Ter vergelijking: daar moet een Nederlander met een modaal salaris 583 jaar voor werken.

Europese bestuurders kregen de helft

De bestuurders van de 11 grootste Europese banken moesten het doen met een ‘schamele’ 10,4 miljoen dollar (293 jaar werken). Hun salaris steeg met gemiddeld 9,6 procent. De grootste topverdieners zitten in het bestuur van Standard Chartered, Credit Suisse en Barclays. Deze banken krikten het salarisstrookje flink op voor hun nieuwe CEO’s om te voorkomen dat ze minder zouden verdienen nadat ze van baan overstapten.

Zo was Bill Winters, de CEO van Standard Chartered, eerder eigenaar van een hedge fund. Zijn collega bij de Zwitserse bank werkte eerder voor een verzekeringsmaatschappij en de CEO van Barclays verdiende zijn geld eerder bij een Britse transportgroep.

Waarom krijgen ze zoveel?

De bestuurders zouden dit verdienen omdat ze in staat zouden zijn de verdienmodellen voor banken aan te scherpen. Die hebben veel last van de enorme lage en strengere regelgeving. Mensen die deze kennis hebben, zouden schaars zijn.

Lees verder via Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Privacyzorgen rondom Pokémon GO game, de app wil van alles van je weten

Nummerplaten met RFID-chips klaar voor Europese uitrol