in

Jij geen rente maar salaris topbankiers steeg vorig jaar met 7,6 procent

De best verdienende CEO’s van 20 grote wereldwijd verdienden vorig jaar gemiddeld 7,6 procent meer dan in 2014. En dacht je dat Europese bankiers veel verdienen? Think twice: in Amerika is het salarisstrookje bijna twee keer zo hoog.

Gemiddeld verdienden de bestuursvoorzitters in Amerika, Europa, en Australië zo’n 13,1 miljoen euro per jaar, blijkt uit een inventarisatie van Financial Times en onderzoeksbureau Equilar.

De bestuurders van JPMorgan Chase, Goldman Sacks, Citi, Wells Fargo, Bank of America en Morgan Stanley werden het hoogst betaald en kregen gemiddeld 20,7 miljoen dollar. Dat bedrag is inclusief bonussen en pensioen stortingen. Ter vergelijking: daar moet een Nederlander met een modaal salaris 583 jaar voor werken.

Europese bestuurders kregen de helft

De bestuurders van de 11 grootste Europese banken moesten het doen met een ‘schamele’ 10,4 miljoen dollar (293 jaar werken). Hun salaris steeg met gemiddeld 9,6 procent. De grootste topverdieners zitten in het bestuur van Standard Chartered, Credit Suisse en . Deze banken krikten het salarisstrookje flink op voor hun nieuwe CEO’s om te voorkomen dat ze minder zouden verdienen nadat ze van baan overstapten.

Zo was Bill Winters, de CEO van Standard Chartered, eerder eigenaar van een hedge fund. Zijn collega bij de Zwitserse bank werkte eerder voor een verzekeringsmaatschappij en de CEO van Barclays verdiende zijn geld eerder bij een Britse transportgroep.

Waarom krijgen ze zoveel?

De bestuurders zouden dit verdienen omdat ze in staat zouden zijn de verdienmodellen voor banken aan te scherpen. Die hebben veel last van de enorme lage en strengere regelgeving. Mensen die deze kennis hebben, zouden schaars zijn.

Lees verder via Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Kijk eens! Bullet proof in de glazen bol.Rothschild verwacht in 2019 grootste doorbraak van topbankiers.Zalm heeft een goed moment genomen in de sector.Zij dat al vlak na het millenium.Zullen ze iets met Kabbalh en Alchemy hebben! Hebben ze Maurice de hond niet nodig lolll xD

Privacyzorgen rondom Pokémon GO game, de app wil van alles van je weten

Nummerplaten met RFID-chips klaar voor Europese uitrol