in ,

’Kabinet plukt ouderen kaal’

Het voornemen van het om in 2016 te snijden in fiscale voordelen voor senioren, heeft de woede gewekt van ouderenorganisaties en oppositiepartijen. Niet alleen gaat de ouderenkorting omlaag en wordt de ouderenkorting bij vermogen geschrapt, ook de verhoging van de inkomensafhankelijke zorgpremie voor niet-werkenden treft ouderen in hun beurs.

„Als dit waar is, levert de gemiddelde oudere alleen al door de hogere zorgverzekeringen en de verlaging van de ouderenaftrek 50 per maand in”, zegt Martin van Rooijen van de Koepel Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden.

Plunderen

En daar komt het niet-indexeren van de pensioenen door de nieuwe pensioenregels nog bij. „Het lijkt erop dat dit kabinet de gepensioneerden koste wat kost wil plunderen. Oud worden mag nog net in , maar het mag niets kosten.”

Vermogende ouderen zijn nog slechter af. Zij die nu nog de volledige ouderenaftrek krijgen, gaan er straks tussen de 110 en 120 per maand op achteruit.

via Telegraaf.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WTF. Timmerfrans deelt MH17-lintjes uit aan bobo’s

Ivo Opstelten wordt te oud om minister te zijn