in

Kabinet Rutte heeft geen draagvlak meer

5120423865 fd65180fb6 rutte1

Hoogmoed komt vóór de val

De hoogmoed van het kabinet Rutte II kent geen grenzen. In het Radio 1 Journaal van maandag 29 december stelt vice-premier Lodewijk Asscher dat het kabinet de ‘stresstest’, met betrekking tot de afgewezen nieuwe zorgwet door de Eerste Kamer, goed doorstaan heeft.

Pardon? Het afwijzen door de Eerste Kamer van de nieuwe zorgwet, waarin de vrije artsenkeuze zou worden afgeschaft, is een gevoelige nederlaag voor het kabinet. De vondst van PvdA-leider Diederik Samsom om de wet met een paar kleine wijzigingen opnieuw in te dienen, maar met de zekerheidstelling om bij afkeuring door de Senaat met een Maatregel van Algemeen Bestuur de wet er alsnog door te drukken, is een minachting van de democratie. Dit gedrag vertoont dictatoriale trekjes.

Lodewijk Ascher

Tijdens het betreffende interview liet Lodewijk Asscher zich, in navolging van eerdere uitlatingen door premier Mark Rutte, ook uit over de situatie na de Provinciale Statenverkiezingen, met daaraan gekoppeld de samenstelling van de Eerste Kamer, in maart 2015. ‘De verkiezingen voor de provinciale staten in maart hebben geen gevolgen voor de coalitie. Ook bij een slechte uitslag voor de PvdA gaat het kabinet door’, aldus Asscher.

Slechtste kabinet sinds 1945

Dit is de arrogantie ten top en een vlucht naar voren. Enige nederigheid van het kabinet zou met een te verwachten verlies in de Senaat volgend jaar gewenst zijn. En al helemaal wanneer er gekeken wordt naar het draagvlak dat dit slechtste kabinet sinds 1945 onder de Nederlandse bevolking heeft. In de jongste peilingen staat het kabinet op een schamele 27 zetels van de 79 in 2012. De overgrote meerderheid van de bevolking wijst dit kabinet op grond van het gevoerde beleid volledig af.

Het kabinet heeft geen notie van wat er leeft onder de bevolking. Het enige dat telt is geld. Ordinaire bezuinigingsmaatregelen worden de bevolking verkocht als het ‘beter’ maken van de samenleving. De coalitiepartijen VVD en PvdA zijn puur op hun eigen achterban gericht. De VVD houdt haar harde kern van grootverdieners uit de wind en de PvdA de minima. Samen zorgen die inderdaad voor ongeveer 27 zetels. De middengroepen worden intussen door beide partijen geplunderd. Het ‘nivelleren is een feest’ van de PvdA gaat ten koste van de middeninkomens. Ook voor de VVD geldt:

Lees verder via Gewoon-Nieuws.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3807335597 24fdec76a9 protesten1

Juncker (EU) is in zijn nopjes: Spaanse regering Rajoy ontpopt zich als een politiestaat

10411499604 0d0c7fbdb8 slavernij e14203010162091

Dwangarbeid, dus slavernij, in een land dat ‘schipbreuk’ heeft geleden