in , , ,

Kentekencamera’s (ANPR): het einde van onze bewegingsvrijheid en privacy

Wie de deur uitgaat met een op zak, is traceerbaar. Altijd, overal.

Je kan ‘m thuis laten als je op pad gaat, maar als je dan gebruik maakt van het OV, ben je alsnog redelijk goed te volgen via je OV-chipkaart.

En ook voor automobilisten is vrij reizen geen vanzelfsprekendheid meer: ANPR kentekencamera's leggen op steeds meer plekken, steeds meer vast. Vanaf de invoering, op 1 januari 2012, zijn de ANPR-'s langs onze grenzen omstreden. Ministerie noch KMar tonen enige bereidwilligheid om meer inzicht te verschaffen over toepassingsvragen, vragen over de uitbreidingsmogelijkheden en -perikelen die rond het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition camera's zijn ontstaan.

Het systeem heet @migo-boras (factsheetPDF) en dat staat voor ‘automatisch mobiel informatie gestuurd optreden – better operational result and advanced security'. Het systeem herkent en bewaart kentekens, maar fotografeert ook de zijkant van voertuigen (!). Doorbraak. schreef in 2012 al een doemstuk over de cams.

Opa Ivo moet zich begin oktober in de Kamer verantwoorden over het uitdijende gebruik en de opslagmogelijkheden van de camera's, en heeft in de aanloop daar naartoe alvast de Kamer een paar brokje info gegeven.

Lees verder via GeenStijl

 

Foto via Highways Agency


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Erg dom, denk aan privacy, storingen: ‘Nederlander heeft de minste cash op zak’

Geweldig die IT tegenwoordig: Touroperator Viator waarschuwt 1,4 miljoen klanten na inbraak