in

‘Kinderen krijgen het slechter’

820839de163f15cc94b74869 640 kinderen1

Volgens 65% van de senioren gaan hun kinderen slechtere tijden tegemoet. Bijna negen van de tien senioren maken zich wel eens zorgen over die toekomst. Ze zijn vooral bang voor de vergroting van de kloof tussen arm en rijk. Dat blijkt uit het onderzoek Wie zijn wij? onder 65-plussers door de Unie KBO.

Senioren vinden dat hun leven sterk verschilt van de generatie van hun kinderen, vooral wat vrijheid en respect betreft. Manon Vanderkaa, directeur Unie KBO: “De nieuwe generatie ouderen kent minder verschillen tussen man en vrouw. Ze hebben ook veel meer ontplooiingsmogelijkheden dan vroeger. Wel denken ze dat de leeftijdsgroepen ná hen het niet gemakkelijk gaan krijgen.”

Een grote meerderheid (65%) denkt dat hun kinderen een slechtere tijd tegemoet gaan. Ze zijn somber over de toenemende tweedeling (27%), de gevolgen van terrorisme (21%), milieuvervuiling (13%) en criminaliteit (10%).

Ouderen hebben duizend gezichten, zo blijkt uit het grote onderzoek ‘Wie zijn wij’. Dé oudere bestaat niet, maar de Unie KBO ontdekte toch ook gezamenlijke kenmerken van de oudere generatie. “Uit het onderzoek blijkt dat senioren van nu vooral dankbaar zijn. Na een leven van moeten, werken en zorgen, is er nu de vrijheid en ruimte om te genieten”, aldus Manon Vanderkaa.

De meerderheid van de senioren herkent zich daarom in het Pluk-de-dagtype (29%). Tweede werd het type Zelfstandigheid (22%). Dit type senior doet er van alles aan om de zelfstandigheid te bewaren. Reflectie is ook voor een groep ouderen – 14% – een typerend kenmerk van ouder worden. Een andere groep, ook 14%, ondergaat het leven zoals het is, met zijn goede en met zijn kwade kanten. Voor 11% is het leven vooral zinvol worden door zich in te zetten voor anderen.

Lees verder via Blik op nieuws.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7f78fc9e84a30390abb55f9d 640 laptop1

Dringende waarschuwing naar Amerika, door Spanje

5826490532 428b47988c EUssr1

Nieuwe EU-Commissie: Onervaren en afgeserveerde politici, lobbyisten en een sjamaan