in , ,

Klokkenluider Edward Snowden krijgt permanent verblijf in Rusland

-klokkenluider Edward Snowden heeft van de Russische Federatie een permanente verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd gekregen.

De voormalige aannemer van de CIA en de National Security Agency leeft sinds 2013 in ballingschap in Rusland, toen hij het deksel van de ongekende massale surveillance-operaties van de Amerikaanse inlichtingendienst blies.

De hebben zijn uitlevering geëist om sindsdien beschuldigd te worden van het overtreden van de spionagewet.

“Snowden heeft eerder vandaag een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd gekregen”, zei zijn advocaat Anatoly Kucherena donderdag.

De 37-jarige wordt geconfronteerd met het vooruitzicht van maximaal 30 jaar gevangenisstraf als hij wordt veroordeeld, maar zijn uitlevering is op korte termijn onwaarschijnlijk, vooral gezien zijn nieuw geslagen verblijfsstatus.

De klokkenluider is de laatste tijd verwikkeld in een strijd om royalty’s uit zijn memoires ‘Permanent Record’, die afgelopen september werd gepubliceerd.

Eerder deze maand oordeelde een federale dat de Amerikaanse regering beslag zou kunnen leggen op de $ 5,2 miljoen aan royalty’s voor boeken die Snowden had verdiend met de verkoop van het boek.

Lees verder bij de bron: RT Rusland en voormalige Sovjet-Unie


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eindelijk!! Tuincentra halen onkruidverdelgers met glyfosaat (Roundup) uit de schappen

Eurobonds – EU begint met de verdeling van onze afgetroggelde miljarden