in , ,

Duitsers krijgen bevel over alle brigades, Nederlandse landmacht gaat volledig op in het Duitse leger

ecacc648 d2de 420a 8db8 5af3e0d82fb7

De Nederlandse landmacht gaat vandaag vrijwel volledig op in het Duitse leger.

In Veitshöchheim krijgen de Duitsers vanmiddag symbolisch de eenheidsvlag van de 13 Lichte Brigade uit Oirschot in handen. Daarmee staat de derde en laatste brigade van de landmacht onder Duits bevel.

In 2014 gebeurde dat al met de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen, twee jaar later was de 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte aan de beurt.

Alleen het Korps Commandotroepen en ondersteunende eenheden zoals de genie, geneeskundige troepen en de logistiek blijven buiten de integratie.

De verregaande samenwerking is een nieuwe mijlpaal sinds Nederland en Duitsland in 1995 voor het eerst elkaar opzochten.

Sindsdien bestaat het Eerste Duits-Nederlandse Legerkorps, een snel inzetbare Navo-eenheid die opereert vanuit de Duitse stad Münster.

De samenwerking is ooit begonnen als kostenbesparing, maar gaat inmiddels veel verder dan dat.

De Nederlandse brigades vormen samen met hun Duitse collega’s ….

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


coronavirus stop plandemie

Het Amerikaanse ministerie van Defensie vaardigde een contract uit voor ‘COVID-19-onderzoek’ in Oekraïne, 3 maanden voordat bekend was dat Covid zelfs maar bestond

210d8429 cb4a 4df8 bc9e 85fa08e884fb e1691062353114

Van de AIVD mag u niet complotdenken: Bill Gates blijkt de klimaatman bij de Europese Commissie