in

Lekker bezig, Ziekenhuiskosten: een op de vijf euro’s gaat naar overhead

7214443324 0eb0cc2165 lost money

Twintig procent van het totale Nederlandse ziekenhuisbudget gaat op aan overheadkosten. Dat blijkt uit een internationale vergelijking door de City University of New York van administratiekosten in ziekenhuizen uit acht landen. Alleen Amerika scoort hoger in het onderzoek. Wellicht tengevolge van de deels geprivatiseerde zorgstelsels in deze landen.

De overheadkosten van Nederlandse ziekenhuizen lagen anno 2011 rond de 20 procent en vallen daarmee internationaal gezien hoog uit. Dat blijkt uit een studie naar ziekenhuiskosten in acht landen die eind vorig jaar werd gepubliceerd: A Comparison of Hospital Administrative Costs in Eight Nations, door David Himmelstein et al. Van de acht landen die in deze studie werden vergeleken, had de op een na hoogste overheadkosten. Alleen de kennen hogere kosten: daar wordt liefst 25 procent van de ziekenhuiskosten aan overhead besteed.

Daarmee blijkt voor het eerst dat ziekenhuizen in Nederland vergeleken met andere landen een fors waterhoofd aan kosten kennen die niet direct aan besteed worden.

Lees verder via: Follow the Money

Photo by Images_of_Money cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8115749861 5f8a43b930 control

Sterkte: Kenteken wordt elektronische enkelband van burger

11143706703 dbd5aab442 pope Franciscus

Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”