in

Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”

11143706703 dbd5aab442 pope Franciscus

Paus Franciscus heeft eergisterochtend een opmerkelijke toespraak gehouden voor enkele duizenden jongeren in de Paulus VI-zaal van het Vaticaan. Hij haalde fel uit naar de wapenhandel. “De van de dood zal blijven duren zolang machtigen verdienen aan de wapenhandel,” zei hij.

“Veel machtige mensen willen geen vrede omdat ze profiteren van oorlog,” aldus de paus. Hij legde de kinderen uit dat de wapenindustrie achter elke oorlog zit. “Dit is serieus. Enkele machtige mensen verdienen hun brood met de productie van wapens. Ze verkopen die wapens aan een land, dat ze vervolgens gebruikt tegen een ander land,” citeerde persbureau AGI Franciscus.

“Het economische systeem draait om geld, niet om mannen en vrouwen,” vertelde het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk aan de 7000 kinderen. “Oorlogen worden gevoerd om nog meer winst te maken. Er kan geen vrede zijn zonder gerechtigheid.”

Vredeswerker

De paus maande de kinderen tijdens de ontmoeting tot een persoonlijke bekering, waarbij zij er zelf mee beginnen om de wereld een beetje beter te maken. “Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei hij.

Lees verder via: NineForNews.nl

Photo by DonkeyHotey cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7214443324 0eb0cc2165 lost money

Lekker bezig, Ziekenhuiskosten: een op de vijf euro’s gaat naar overhead

7602480150 1b3234fe21 sociale huurwoning

Sociaal? : ‘Huren sociale huurwoningen met 30 procent gestegen’