in

Paus tegen kinderen: “Veel machtige mensen willen geen vrede op aarde”

Paus Franciscus heeft eergisterochtend een opmerkelijke toespraak gehouden voor enkele duizenden jongeren in de Paulus VI-zaal van het Vaticaan. Hij haalde fel uit naar de wapenhandel. “De industrie van de dood zal blijven duren zolang machtigen verdienen aan de wapenhandel,” zei hij.

“Veel machtige mensen willen geen vrede omdat ze profiteren van oorlog,” aldus de paus. Hij legde de kinderen uit dat de wapenindustrie achter elke oorlog zit. “Dit is serieus. Enkele machtige mensen verdienen hun brood met de productie van wapens. Ze verkopen die wapens aan een land, dat ze vervolgens gebruikt tegen een ander land,” citeerde persbureau AGI Franciscus.

“Het economische systeem draait om geld, niet om mannen en vrouwen,” vertelde het hoofd van de Rooms-katholieke Kerk aan de 7000 kinderen. “Oorlogen worden gevoerd om nog meer winst te maken. Er kan geen vrede zijn zonder gerechtigheid.”

Vredeswerker

De paus maande de kinderen tijdens de ontmoeting tot een persoonlijke bekering, waarbij zij er zelf mee beginnen om de wereld een beetje beter te maken. “Als wij samen iets doen, iets goeds of iets moois, verandert iedereen,” zei hij.

Lees verder via: NineForNews.nl

Photo by DonkeyHotey


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Lekker bezig, Ziekenhuiskosten: een op de vijf euro’s gaat naar overhead

Sociaal? : ‘Huren sociale huurwoningen met 30 procent gestegen’